Cezario salotoms reikės:
romaninių salotų, baltos duonos skrebučių, parmezano, 500 gramų vištienos filės, žiūpsnelio druskos, 2 skiltelių česnako, pusės arbatinio šaukštelio džiovintų svogūnų dribsnių, juodųjų pipirų pagal skonį.
Vištieną sumaišyti su druska, pipirais, įšspaustu česnaku ir svogūnais. Leisti pusvalandį pasimarinuoti.
Duoną supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais ir paskrudinti orkaitėje ar keptuvėje.
Padažui:
125 mililitrų saulėgrąžų aliejaus, 35 mililitrų citrinos sulčių, 50 gramų majonezo, 50 gramų smulkiai tarkuoto parmezano, 1 skiltelės spausto česnako, 1a.š. garstyčių, druskos ir pipirų pagal skonį
Visus padažo produktus sudėti kartu ir gerai permaišyti. Vištieną iškepti orkaitėje arba gerai įkaitintoje keptuvėje, kol lengvai apskrus. Pasmulkinti.
Salotas supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, pateikti su vištiena, skrebučiais ir trupučiu parmezano ant viršaus. Viską pašlakstyti padažu.
Šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.com/