Yasmeen AlSawwaf laidoje „Eat This, Not That“ kalbėjo apie tai, kaip svarbu rinktis šviežius kiaušinius ir pakankamą kiekį aliejaus. Ji taip pat įspėjo, kad kaitros pernelyg užkelti neverta ir kad kiaušinio įmušti tiesiai į keptuvę – nevalia.
Ar ir jūs kiaušinius visą gyvenimą kepėte neteisingai? Štai ką pataria profesionali virtuvės šefė.
Dažniausios kiaušinių kepimo klaidos
Nepatikrinama, ar kiaušiniai švieži;
Į keptuvę neįpilama riebalų ar aliejaus;
Nenaudojama speciali keptuvė nelipniu dugnu;
Pasirenkama per aukšta kaitra;
Kiaušiniai mušami tiesiai į keptuvę.
Kiaušinius muškite į nedidelį indelį, o tada pamažu juos įleiskite į keptuvę
Yasmeen sakė: „Švieži kiaušiniai yra būtini, jei norite pasigaminti keptų kiaušinių. Kiaušiniui senstant suskystėja baltymas ir trynys. Tai reiškia, kad keptuvėje baltymas išskys ir nebus kompaktiškas, trynys gražiai neįsitaisys virš baltymo.“
Yasmeen rekomenduoja į keptuvę įpilti riebalų ir tik tuomet dėti kiaušinius. Sviestas arba aliejus suteikia keptiems kiaušiniams labai gardaus skonio ir padeda jiems nepriskresti prie keptuvės, rašo dailystar.co.uk
Kiaušinius muškite į nedidelį indelį, o tada pamažu juos įleiskite į keptuvę – taip nesubliūkš kiaušinio trynys. Taip pat patartina naudoti keptuvę nelipniu dugnu – taip bus daug patogiau kiaušinius vartyti ir judinti keptuvėje.
Yasmeen pataria kiaušinius kepti ant vidutinės kaitros, kad jie iš apačios neparuduotų, o iš vidaus būtų gerai iškepę. Ji pridūrė: „Kepti kiaušiniai turėtų iškepę blizgėti, jų baltymai turi būti kompaktiški, o ne išskydę, pūslėti ir parudavę iš apačios, tuo tarpu trynius kepkite pagal skonį.“