Taip atsitinka, kada nepavalgius pirmoje dienos pusėje dažnai esame linkę atsigriebti vakare, kada grįžtame po sunkios dienos ypatingai išalkę ir, atrodo, galime suvalgyti visą šaldytuve esantį maistą.
Kaip pradėti valgyti pusryčius
Nuo pusryčių priklauso mūsų fizinės ir protinės veiklos galimybės bei produktyvumas dienos metu. Žmonės, nevalgantys pusryčių, dažnai teigia, kad nejaučia noro bei poreikio, tačiau įprotis pusryčiauti yra įgyjamas, kurį būtina išsiugdyti visiems.
Kaip tai padaryti? Jei anksčiau žmogus visiškai nevalgė pusryčių, iš karto versti save valgyti maistingas košes didelėmis porcijomis ar kitus sočius patiekalus tikrai nevertėtų. Pradžioje, kada tik imama pratintis valgyti pusryčius, maistas turėtų būti lengvas ir jei nesinori košės, vertėtų pradėti nuo vaisių, jų salotų, trintų vaisių ar daržovių kokteilių.
Tinkamiausias maistas pusryčiams
Rytinis valgis turėtų būti kaloringiausias iš visos dienos valgymų, tačiau rinktis riebaus, daug cukraus turinčio maisto nepatartina.
Kad ir kaip bebūtų, tinkamiausias pasirinkimas pusryčiams – košės, kadangi rytais organizmui reikalingiausi angliavandeniai. Būtent jie ir yra pagrindinė visų kruopų sudedamoji dalis (apie 50-70 proc.), taip pat košėse yra aminorūgščių, augalinių riebalų, vitaminų, mikro bei makroelementų.
Atsisakius pusryčių – papildomi kilogramai
Tikriausiai daugumai nėra reikalingi papildomi kilogramai. Būtent pilnaverčiai pusryčiai mažina persivalgymo tikimybę dienos metu ir ypatingai padeda vakare susilaikyti nuo įvairiausių pagundų, žinant kad ryte laukia gardūs pusryčiai.
Taip pat nepusryčiaujantys žmonės vangesni, mažiau susikaupę, jų medžiagų apykaita sulėtėja. Be to, valgis ryte reguliuoja cukraus kiekį bei cholesterolio kiekį kraujyje.