• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Jūsų dėmesiui – augalingas šios savaitės patiekalas.

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Jūsų dėmesiui – augalingas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Reikės: 150g riešutų (naudojau lazdyno, migdolus ir anakardžius); 130g džiovintų slyvų; 100g juodojo šokolado; 2 v.š. riešutų sviesto.

Gaminimo eiga:

Riešutus šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje ir atvėsusius susmulkinti peiliu. Susmulkinti slyvas ir įmaišyti į riešutus. Ištirpinti šokoladą (jei gaunasi labai tirštas galima įmaišyti šaukštelį kokosų aliejaus) ir supylti ant riešutų ir slyvų. Įdėti riešutų sviesto ir viską išmaišyti. Masę įvynioti į maistinę plėvę ir laikyti šaldytuve, kol sustings (~1h).

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui  „Nestoras maistas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų