Reikės: 150g riešutų (naudojau lazdyno, migdolus ir anakardžius); 130g džiovintų slyvų; 100g juodojo šokolado; 2 v.š. riešutų sviesto.
Gaminimo eiga:
Riešutus šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje ir atvėsusius susmulkinti peiliu. Susmulkinti slyvas ir įmaišyti į riešutus. Ištirpinti šokoladą (jei gaunasi labai tirštas galima įmaišyti šaukštelį kokosų aliejaus) ir supylti ant riešutų ir slyvų. Įdėti riešutų sviesto ir viską išmaišyti. Masę įvynioti į maistinę plėvę ir laikyti šaldytuve, kol sustings (~1h).
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Nestoras maistas“