Reikės: 1 kg kiaulienos kumpio, 2–3 svogūnų, 2 skiltelių česnako, 1-2 v. š miltų, aromatingų kiaulienos prieskonių, česnakinių pipirų, persilado, druskos, aliejaus kepimui.
Padažui pagaminti reikės: 0,5 l daržovių sultinio arba vandens, 3 v. š. pomidorų padažo, 2 v. š. grietinės, 1 v. š. miltų, druskos (pagal skonį).
Kiaulienos kumpį supjausčiau juostelėmis, pagardinau prieskoniais. Mėsos gabaliukus sudėjau į maišelį, įbėriau miltų ir pakračiau / papurčiau, kad visos mėsos juostelės pasidengtų miltais.
Į įkaitintą su aliejumi keptuvę per kelis kartus sudėjau mėsos juosteles ir jas apkepiau iš abiejų pusių (mėsos juostelės turi kepti laisvai, kad nebūtų tarpusavyje sulipusios, tuomet geriau apkepa, apskrunda).
Apkeptas juosteles išėmiau į lėkštę ir pastačiau į šoną. Švarioje keptuvėje ant lydyto sviesto apkepiau griežinėliais pjaustytus svogūnus ir smulkintus česnakus. Į keptuvę įbėriau šaukštą miltų ir trumpai pamaišant pakepinau. Paskui supyliau sultinį, sudėjau pomidorų padažą, grietinę ir išmaišiau.
Kai padažas pradėjo virti, atgal grąžinau apkeptas kiaulienos juosteles, pagardinau druska ir troškinau ~ 25–30 min., karts nuo karto pamaišydama iki mėsa suminkštėjo (jei padažas labai sutirštėjo, įpilkite vandens). Na, o kol troškinosi befstrogenas, garnyrui pagaminau bulvių košę.
Skanaus!