• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma žmonių susiduria su ta pačia problema, kad ir kaip laikytume česnakus, su laiku jie ima arba dygti, arba džiūti, arba tiesiog pūti. Bet tinkamas būdas išsaugoti česnakus visgi yra – juos užšaldyti. Po užšaldymo česnakai nepraras savo savybių, nei kvapo, nei skonio. O juos užšaldę teisingai, vėliau galėsite palengvinti maisto ruošimo procesą.

Dauguma žmonių susiduria su ta pačia problema, kad ir kaip laikytume česnakus, su laiku jie ima arba dygti, arba džiūti, arba tiesiog pūti. Bet tinkamas būdas išsaugoti česnakus visgi yra – juos užšaldyti. Po užšaldymo česnakai nepraras savo savybių, nei kvapo, nei skonio. O juos užšaldę teisingai, vėliau galėsite palengvinti maisto ruošimo procesą.

REKLAMA

Pirmiausia česnakus privalu paruošti šaldymui. Tam juos nulupkite, nuplaukite ir sumalkite mėsmale. Jeigu mėsmalės savo virtuvėje neturite, galima naudoti trintuvę arba spaudyklę.

Tada nedidelę porciją susmulkintų česnakų dėkite į maišelį, 3 valgomųjų šaukštų pakaks. Iškočiokite česnakus maišelyje lygiu plonu sluoksniu, kraštą tiesiog užlenkite.

Česnakus laikykite tokiu būdu

Tuomet imkite liniuotę ir česnakų sluoksnį maišelyje suskirstykite kubeliais porcijoms. Dėkite česnakus šaldyti tiesiog ant lentelės. Šitaip laikant česnakus jiems visiškai nieko nenutiks.

Taip pat, jūs turėsite česnakų „pakuotę“, iš kurios labai lengvai galėsite pasiimti kvadratėlį – tai yra vieną porciją.

Šaltinis: worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų