Astrologė V. Budraitytė pasakoja, kad dažniausiai pilnaties laikotarpį išnaudoja naudingoms veikloms, pavyzdžiui, įvairiausių produktų konservavimu.
„Be to, šiuo metu taip pat yra naudinga pasidžiovinti ir liepžiedžių. Pasistenkite padaryti kažką dėl savo ateities, sveikatos. Puikiai laiką išnaudoti galite atsargų kaupimui – uogienių virimui, uogų ar žolelių džiovinimui. Iš tiesų, dabar yra puikus metas save aprūpinti maisto atsargomis, kadangi Saulė yra Vėžio ženkle“, – paaiškina moteris.
Vynuogių lapai
Vaiva pasakoja, kad yra atradusi puikų konservavimo receptą, kuris savo skoniu prilygsta pačioms rūgštynėms. Kaip konservuoja vynuogių lapus, V. Budraitytė sutiko pasidalinti ir su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais.
„Dabar yra labai skanūs ir neseniai prasiskleidę vynuogių lapai. Savo namuose dažniausiai auginame jas visi, tačiau jeigu neturite – paprašykite kaimyno, kad leistų prisikarpyti pintinėlę mažų lapelių, augliukų.
Iš jų galėsite pasidaryti nuostabius konservus. Viską reikės daryti taip, kaip senų senovėje darydavo močiutės su rūgštynėmis. Užsikonservuokite vynuogių lapų ir pamatysite, kokia tai bus vitaminų bomba ir koks skanėstas žiemą“, – sako Vaiva.
Anot astrologės, vynuogių lapai skoniu primins rūgštynes, todėl svečiai net nesupras, kas iš tiesų slypi konservuose:
„Teko pačiai vaišinti svečius šių konservų sriuba, tai niekas nesuprato, kad tai ne rūgštynių, o vynuogių lapai. Skonis, iš tiesų, praktiškai tas pats. Tačiau turėkite omenyje, kad lapus reikėtų rinkti dabar, nes šiuo metu yra pats tas laikas rinkti vynuogių lapus.“
Trešnių koteliai
Be to, naudinga pasirinkti ne tik vynuogių lapų, tačiau ir neišmesti trešnių kauliukų bei kotelių. Būtent pastarieji, anot V. Budraitytės, turi daugiausiai naudos.
„Neišmeskite trešnių kotukų, o geriau juos sudžiovinkite. Tai yra vaistai nuo visų ligų“, – tikina ji.
Astrologė pasakoja, kad iš džiovintų trešnių kotelių galėsite pasigaminti skanią arbatą, kuri padės skystinti kraują, leis atsikosėti bei padės esant šlapimo takų problemoms.
„Būtinai pasirinkite tiek vynuogių lapų, kotelių bei neišmeskite trešnių kotelių, jeigu jūsų medeliai yra nepurkšti. Pasidėkite viską į stiklainiuką, o vėliau, žiemos metu, mėgaukitės ir džiaukitės ne tik skoniu, bet ir nauda sveikatai“, – rekomenduoja Vaiva.