• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pats metas - skaniems pietums ir gardžiai vakarienei. Šį apkepą, kuris, pasak recepto autorės Jurgitos, nukels į vaikystę, pagaminti lengva, o rezultatas patiks visiems šeimos nariams. 

Pats metas - skaniems pietums ir gardžiai vakarienei. Šį apkepą, kuris, pasak recepto autorės Jurgitos, nukels į vaikystę, pagaminti lengva, o rezultatas patiks visiems šeimos nariams. 

REKLAMA

Jums reikės:

250 gr. smulkių vermišelių, 400 gr. virtos mėsos (naudojau vištieną), 1 svogūno, 1 kiaušinio,  100 ml. sultinio 2 v.š. alyvuogių aliejaus, krapų (nebūtina), druskos, pipirų

Makaronus kelias minutes paverdame (tik nepervirkite). Nukošiame vandenį ir įmaišome aliejų, kad makaronai nesuliptų.

Mėsą sumalame mėsmale. Apkepiname smulkiai sukapotą svogūną. Mėsą, svogūnus, krapus sumaišome su makaronais, supilame išplaktą kiaušinį su sultiniu (galime pasilikti šaukštą plakinio ir juo aptepti apkepo viršų), įberiame pagal skonį druskos, pipirų.

Dedame masę į aliejumi išteptą formą ir kepame 180°C orkaitėje apie 20 min. arba kol viršus gražiai užkepa. Skanaus!

P.S. Tokį apkepą ankčiau gamindavo darželiuose - kas lankėte, tikrai prisiminsite :) Labai skanu su daržovių salotomis. Skanus ir šaltas.

Recepto šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų