Jums reikės:
250 gr. smulkių vermišelių, 400 gr. virtos mėsos (naudojau vištieną), 1 svogūno, 1 kiaušinio, 100 ml. sultinio 2 v.š. alyvuogių aliejaus, krapų (nebūtina), druskos, pipirų
Makaronus kelias minutes paverdame (tik nepervirkite). Nukošiame vandenį ir įmaišome aliejų, kad makaronai nesuliptų.
Mėsą sumalame mėsmale. Apkepiname smulkiai sukapotą svogūną. Mėsą, svogūnus, krapus sumaišome su makaronais, supilame išplaktą kiaušinį su sultiniu (galime pasilikti šaukštą plakinio ir juo aptepti apkepo viršų), įberiame pagal skonį druskos, pipirų.
Dedame masę į aliejumi išteptą formą ir kepame 180°C orkaitėje apie 20 min. arba kol viršus gražiai užkepa. Skanaus!
P.S. Tokį apkepą ankčiau gamindavo darželiuose - kas lankėte, tikrai prisiminsite :) Labai skanu su daržovių salotomis. Skanus ir šaltas.
Recepto šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.lt