„Bright Side“ surinko įprastų produktų sąrašą, kuriuos plauname netinkamai.
Šaldyti vaisiai ir daržovės
Šaldytos daržovės tikrai palengvina mūsų gyvenimą, jas tereikia įdėti į keptuvę ir kepti arba virti. Bet turėtumėte žinoti, kad prieš gaminant daržoves reikia nuplauti vandeniu. Turite kruopščiai nuplauti, kad atsikratytumėte nešvarumų ir bakterijų.
Ryžiai turi būti plaunami 3-4 kartus. Pagrindinis pavojus slypi ne dulkėse, o krakmolo sluoksnyje. Taip pat rekomenduojama plauti ir kitus krakmolingus grūdus, pavyzdžiui, kukurūzus ar kviečių grūdus, kol vanduo bus skaidrus.
Pieno produktai
Prieš atidarant pieno, jogurto ir kitų skystų produktų pakuotę rekomenduojama ją nuplauti. Tūkstančiai klientų liečia šias pakuotes. Yra tikimybė, kad tik atidarius butelį, bakterijos gali lengvai patekti į vidų.
Kopūstus visuomet turite kruopščiai nuplauti. Jei ruošiate žiedinius kopūstus, juos turite atskirti į gabalus ir išplauti. Jei norite ruošti raudoną arba baltą kopūstą, turite pašalinti viršutinius 2 sluoksnius, nes šie gali slėpti nešvarumus ir dulkes. Norėdami atsikratyti bakterijų, įdėkite kopūstą į kriauklę, pripildytą vandeniu, pridėkite šiek tiek acto ir palikite kelias minutes, tada nuskalaukite kopūstą švariu vandeniu.
Sveikiausi vaisiai yra natūralus vaisiai, kuriems netaikomi chemikalai. Pavyzdžiui, jei norite žiemą valgyti obuolį, turite jį labai gerai išplauti. Tyrimai rodo, kad, jei 12 minučių mirkysite vaisius sodoje, dauguma cheminių medžiagų bus nuplautos.