Jums reikės: 1 burokėlio, 1 morkos, 3-4 agurkų, 3-4 obuolių, 5-6 kiaušinių, 1-2 stiklinių džiovintų slyvų ir abrikosų, majonezo, spanguolių.
Iš pradžių daržoves dedame plonais sluoksniais didelėje plokščioje lėkštėje. Kiekvieną sluoksnį ištepame mėgstamu majonezu.
Po to paeiliui krauname po sluoksnį stambiai tarkuotų virtų burokėlių bei taip pat stambiai tarkuotų virtų morkų ir virtų bulvių, tuomet - tarkuotų ir nuspaustų agurkų, stambiai tarkuotų obuolių, virtų tarkuotų baltymų bei supjaustytų išmirkytų slyvų ir abrikosų.
Tada mišrainės viršų apliejame majonezu bei statome į šaldytuvą maždaug 10-12 valandų, kad įsigertų.
Prieš patiekdamos dar kartelį aptepame šviežiu majonezu, pabarstome smulkiai tarkuotais kiaušinių tryniais bei papuošiame spanguolėmis. Mėgaujamės.
Pastebėjimas: Aš pati sluoksniavau didelėje lėkštėje, bet formai padaryti panaudojau išardomos tortinės sieneles 26 centimetrų skersmens. Sluoksniams gali prireikti daugiau arba mažiau ingredientu negu nurodo receptas, todėl juos koreguokitės pagal tai kokio dydžio norisi torto.
Papuošimui aš dar panaudojau vieną saują petražolių, galima, jeigu norisi, pasirinkti ir krapus.
Jeigu slyvos yra minkštos jų nemirkome, bet abrikosus reikėtų pamirkyti mažiausiai dvi valandas.
Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt