„Eden’s Gate“ sveikatingumo ekspertas Tyler Woodard papasakojo apie šių maisto produktų naudą, rašo express.co.uk.
Jis sakė: „Paklausta, kokia jos ilgo gyvenimo paslaptis, ji atsakė, jog tai alyvuogių aliejus, portveinas ir šokoladas, ji net metė rūkyti būdama jau 120 metų“. Taigi, kuris šių ingredientų, kuriais pasidalino Jeanne, gali būti ilgaamžiškumo paslaptis?
Alyvuogių aliejus
„Alyvuogių aliejus yra puikiai žinomas dėl savo sveikų riebalų ir padeda sumažinti sveikatos negalavimus ir ligas. Alyvuogių aliejuje gausu antioksidantų, kurie laikomi sveikesniais riebalais, bei mononesočiųjų riebalų rūgščių (MUFA).
Šis ingredientas gali būti naudojamas beveik su viskuo, ką gaminate, ypač kepant daržoves ar mėsą, ir kurį būtina turėti virtuvėje. Norint palaikyti sveiką gyvenimo būdą, pakanka nuo vieno iki dviejų šaukštų per dieną“, ‒ sakė ponas Woodard. Tą šiais metais patvirtino „American College of Cardiology“ žurnale paskelbtas tyrimas.
Tyrėjai iš Harvardo universiteto padarė išvadą, kad žmonėms, vartojantiems didesnį alyvuogių aliejaus kiekį, gresia mažesnė priešlaikinės mirties dėl konkrečių priežasčių, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas, vėžį ir neurodegeneracines ligas, rizika, lyginant su žmonėmis, kurie niekada arba beveik niekada nevartoja alyvuogių aliejaus.
Šokoladas
Tyler Woodard paaiškino: „Šokolade, derinant jį su alyvuogių aliejumi, yra gausu antioksidantų, taip pat antocianinų ir fenolio rūgščių, kurios atlieka svarbų vaidmenį gerinant smegenų galią, apsaugant ląsteles nuo uždegimų ir stiprinant imuninę sistemą.
Todėl tam tikras šokoladas yra ypač svarbus jūsų sveikatai, nes jame gausu mineralų, tokių kaip geležis, magnis ir cinkas. Tačiau šokoladą reikia vartoti saikingai, nes valgant jo per daug, galima nutukti ir tai paskatins širdies ir kraujagyslių ligas. Tyrimai rodo, kad 28-50 gramų šokolado yra naudinga sveikatai“.
Viename tyrime, paskelbtame žurnale „Antioxidants and Redox Signaling“, nustatyta, kad kakavoje gausu antioksidantų, o dėl savo priešuždegiminių savybių ji gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Jame rašoma: „Apskritai, iki šiol atlikti tyrimai rodo, kad saikingo kakavos ar tamsaus šokolado vartojimo nauda, greičiausiai, nusveria riziką“.
Portveinas
Ponas Woodard pridūrė: „Teigiama, kad portveinas padeda apsisaugoti nuo širdies ir autoimuninių ligų bei dėl nedidelio geležies ir kalcio kiekio sumažina cholesterolį.
Tačiau jį patariama vartoti saikingai, nes per didelis alkoholio kiekis gali sukelti sveikatos problemas ir priklausomybę. Portveinas taip pat turi priešuždegiminių savybių, kurios prisideda prie ilgesnio gyvenimo.
Viena nedidelė taurė moterims ir dvi mažos taurės vyrams yra daugiau nei pakankamai, nes portveinas gali būti gana stiprus ir šiek tiek „piktesnis“ nei kiti vynai“.