• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėjęs ruduo - puiki proga pasilepinti lietuvių pamėgtais cepelinais. Tai, bene, populiariausias ir daugelio lietuvių pamėgtas patiekalas.  O jei gaminsite iš šviežių bulvių, apsilaižysite pirštelius! 

9

Įsibėgėjęs ruduo - puiki proga pasilepinti lietuvių pamėgtais cepelinais. Tai, bene, populiariausias ir daugelio lietuvių pamėgtas patiekalas.  O jei gaminsite iš šviežių bulvių, apsilaižysite pirštelius! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau tradicija tapo tv3.lt skaitytojams pasiūlyti pietų arba vakarienės idėją, todėl nedelsdami siūlome išmėginti tinklaraščio ,,Gamink su Audrone“ įkūrėjos Audronės Zemenskienės tarkuotų bulvių cepelinų receptą. 

REKLAMA

,,Gaminu pagal šį receptą jau daug metų ir jis pasiteisina 100 procentų. Cepelinai pavyksta skanūs, minkšti ir nė vienas neišsileidžia“, - teigė A.Zemenskienė. 

Jums reikės:

7- 8 bulvių, 300 gr.maltos mėsos, smulkinto svogūno, juodų maltų pipirų ir žiupsnelio druskos.

Bulves nulupau ir sutarkavau, įtarkavau į tarkius vieną svogūno galvutę. Pasiruošiau įdarą: maltą mėsą pagardinau kepintais svogūnais, pipirais ir druska. Bulvių tarkius pyliau į kiaurasamtį, po kuriuo pastačiau dubenį. Tarkių spausti tikrai nereikia, juos tik mediniu šaukštu pamaišiau, kad nubėgtų skystis. Iš tarkių formavau cepelinus, o į vidų dėjau mėsos įdarą. Skystyje susidariusį krakmolą( su trupučiu skysčio), supyliau į pasūdytą ir verdantį vandenį. Vieną po kito dėjau cepelinus, kuriuos viriau 20-25min.

REKLAMA
REKLAMA

Cepelinai paruošti. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų