Jau tradicija tapo tv3.lt skaitytojams pasiūlyti pietų arba vakarienės idėją, todėl nedelsdami siūlome išmėginti tinklaraščio ,,Gamink su Audrone“ įkūrėjos Audronės Zemenskienės tarkuotų bulvių cepelinų receptą.
,,Gaminu pagal šį receptą jau daug metų ir jis pasiteisina 100 procentų. Cepelinai pavyksta skanūs, minkšti ir nė vienas neišsileidžia“, - teigė A.Zemenskienė.
Jums reikės:
7- 8 bulvių, 300 gr.maltos mėsos, smulkinto svogūno, juodų maltų pipirų ir žiupsnelio druskos.
Bulves nulupau ir sutarkavau, įtarkavau į tarkius vieną svogūno galvutę. Pasiruošiau įdarą: maltą mėsą pagardinau kepintais svogūnais, pipirais ir druska. Bulvių tarkius pyliau į kiaurasamtį, po kuriuo pastačiau dubenį. Tarkių spausti tikrai nereikia, juos tik mediniu šaukštu pamaišiau, kad nubėgtų skystis. Iš tarkių formavau cepelinus, o į vidų dėjau mėsos įdarą. Skystyje susidariusį krakmolą( su trupučiu skysčio), supyliau į pasūdytą ir verdantį vandenį. Vieną po kito dėjau cepelinus, kuriuos viriau 20-25min.
Cepelinai paruošti. Skanaus!