• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės restoranai jau pildo rezervacijų sąrašus naujiesiems ir sako, kad yra tokių klientų, kurie šventinę vakarienę rezervavo dar vasarą. Tokių vakarienių kainos asmeniui varijuoja nuo 100 iki kone 1000 eurų.

Sostinės restoranai jau pildo rezervacijų sąrašus naujiesiems ir sako, kad yra tokių klientų, kurie šventinę vakarienę rezervavo dar vasarą. Tokių vakarienių kainos asmeniui varijuoja nuo 100 iki kone 1000 eurų.

REKLAMA

Prabangios vakarienės metu siūlomi įmantriausi gurmaniški patiekalai – fazanas su bruknių perlų karoliais, laisvėje pagautas jūros liežuvis ar karališkasis Kamčiatkos krabas. Restoranų atstovai pripažįsta, kad šiemet palyginus su pernai tokie šventiniai pobūviai atsieis brangiau, mat kyla maisto produktų kainos ir atlyginimai.

Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.

Pačiame sostinės širdyje esantį „Grand Hotel Vilnius“ viešbutį šventiniam laikotarpiui puošia dizaineris Mantas Petruškevičius.

Kviečiame vilniečius ir miesto svečius į stebuklų šalį. Tai vat Manto Petruškevičiaus dekoracijos. Ir naujametinei vakarienei paruošėme tikrai išskirtinę patirtį“, – kvietė „Grand Hotel Vilnius“ generalinė direktorė Sigita Rudzevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Viešbutis stebuklingai Naujųjų metų nakčiai siūlo 6 patiekalų vakarienę, kurioje bus galima paragauti karališkojo Kamčiatkos krabo, laisvėje pagautos žuvies vadinamos jūros liežuviu ir kitų gurmaniškų skanėstų. Šventinę naktį svečius džiugins ir gyvos muzikos koncertas. Viešbučio vadovė pripažįsta, kad svečiai dažniausiai tokią prestižinę vietą renkasi nežiūrėdami į kainą.

REKLAMA

Kadangi vieta mūsų iš tiesų yra labai išskirtinė, su nuostabiu vaizdu į pagrindinę miesto aikštę, tai kainos mūsų yra nuo 550 eurų vienam asmeniui“, – teigė S. Rodzevičienė.

Tiesa, sostinės širdyje galima rasti ir kiek pigesnių naujametinių pasiūlymų. Įvairūs restoranai ruošia savo programas – europietiškos virtuvės restoranas „Grey“ siūlo šventinę programą su vakariene.

Sostinės širdyje, su puikiu vaizdu į Katedrą. Ir kadangi pagal plotą esam vienas didžiausių restoranų tiek Vilniuj, tiek Lietuvoj, esam įsikūrę per du aukštus, tad ir programa mūsų abiejuose aukštuose bus skirtinga“, – kalbėjo „Juta Jazz Kava“ direktorė Ivona Šukevič.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmame aukšte vyks naujametinė diskoteka, o antrame – gyvo garso pasirodymas ir rami vakarienė. Visi svečiai degustuos net 5 patiekalus.

Kainos pirmame aukšte yra pigesnės, vienam svečiui 165 eurai jau su PVM, antrame aukšte – 185“, – tikino I. Šukevič.

Vakarienės šiek tiek pabrango

Restorano vadovė pripažįsta, kad šiemet šventinė vakarienė pabrango simboliškai – kaina 15 eurų didesnė nei pernai, mat teko prisitaikyti prie pakilusio PVM.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kainos kiekvienais metais, be abejo, kyla ir dėl tų pačių priežasčių, tai yra restorane naudojamų žaliavų brangimas, darbuotojų atlyginimų kilimas“, – komentavo situaciją „Juta Jazz Kava“ direktorė. 

Apie bandymą prisitaikyti prie didėjančių mokesčių pasakoja ir klasikinę lietuvišką virtuvę šiuolaikiškai interpretuojantis restorano „Ertlio namas“ įkūrėjas.

REKLAMA

Kainodara kilo tik tiek, kiek kilo PVM“, – sakė virtuvės šefas, restorano „Ertlio namas“ įkūrėjas Tomas Rimydis.

Virtuvės šefas ir restorano įkūrėjas pasakoja, kad kiekvienais metais lankytojams stengiasi sukurti išskirtinę šventę, kurios metu supažindina svečius su lietuviškos virtuvės istorija. Naujametinė vakarienė – ne išimtis.

Tai mes siūlom 8 istorinių lietuviškų patiekalų vakarienę su priderintais gėrimais ir istorija. Tai visa tai mūsų restorane kainuos 185 eurus asmeniui“, – kalbėjo T. Rimydis.

REKLAMA

Restoranas nenukrypsta nuo savo vizijos: akcentuojamas skonis, kokybė ir ramus malonumas, todėl ieškantiems naujametės diskotekos – reiktų pasidairyti kitur.

Kiekvienas patiekalas, jisai yra išieškotas, atidirbtas skonio atžvilgiu, spalvingas valgiaraštis, šventinis. Ir rami vakarienė, be jokių koncertų, be jokių pasirodymų, o tai mūsų koncepcijos dalis“, – tikino virtuvės šefas.

Vakarienė, nors ir puoselėjanti tradicijas, bet tikrai ne paprasta. Tokiu būdu ruošiami bruknių perlai, kuriuos taip pat bus galima ragauti degustacinės vakarienės metu. O kur dar visos kitos gurmaniškos subtilybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galima bus paragauti ir šventinį žąsies tortą, kas įdomu, kad pirmieji lietuviški tortai nebuvo saldūs, vėliau tik atsirado saldumas“, – akcentavo restorano „Ertlio namas“ įkūrėjas.

Lietuviai šventėms ruošiasi iš anksto

Restoranų atstovai sako, kad žiemos šventes lietuviai linkę planuoti.

Pirmieji skambučiai jau prasidėjo turbūt lapkričio mėnesio pradžioje, bet tikrai vietų dar turime“, – komentavo situaciją „Grand Hotel Vilnius“ generalinė direktorė.

REKLAMA

Nuolatiniai klientai, kurie metai iš metų pas mus švenčia, jau užsirezervuoja ir rugpjūtį, ir rugsėjį“, – teigė I. Šukevič.

Visgi, atsakingai planuoti linkę ne visi, kai kurie susigriebia paskutinę minutę.

Didžiausias sujudimas prasideda gruodžio pradžioje, na ir tikrai dar sulaukiame skambučių ir paskutinę, ir priešpaskutinę dieną, kur dažniausiai jau vietų nebebūna“, – sakė „Juta Jazz Kava“ direktorė.

Už naujametę vakarienę sostinėje vilniečiai pinigų negaili, kainos asmeniui svyruoja nuo šimto iki kelių šimtų eurų, o norint šventinę naktį praleisti viešbutyje, žmogui gali tekti pakloti daugiau kaip 1000 eurų.

Daugiau apie tai sužinokite vaizdo reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.

tv3.lt

Tegul didina kainas, man tas pats
Tegul didina kainas, man tas pats
Vis tiek niekada nebuvau didžiausia restoranų mėgėja. Kainos kosminės, o maisto lėkštėje labai mažai, sotus nebusi. Taško pinigus tik tie, kuriems pinigų negaila arba nežino, kur kišti tuos pinigus.
O naujametinė restoranų programa bus: etatinės restoranų virkautojos - šiškauskienė ir nomenklatūrinės beavtos sesuo - apsirengusios sniguračkom rypaus, kad šešiems restoranams mažai biznio, per lėtai milijonai kaupiasi...
Jeigu manote, kad mokate labai per didelius atlyginimus ir žmonės tiesiog lengvai gali pakelti tokias vaišes-kelkite ir toliau kainas. Viskas gerai. Priešingu atveju - duobės kasimas patiems sau. Balansas būtinas gerai apyvartai, nes darbuotojas turi būti matomas ne vien kaip darbuotojas, bet ir klientas. Leis atlyginimas būti klientu, ar tik pigiu darbuotoju? Štai ką turi matyti verslas. Sveikose šalyse tą mato, o pas mus tai kažkaip ne.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų