„Jų nauda yra neišmatuojama, tačiau reikia žinoti vieną svarbų dalyką. Jų padauginti negalima tuo atveju, jeigu turite problemų su inkstais arba sergate lėtinėmis inkstų ligomis. Rūgštynės sudaro geresnes sąlygas inkstų akmenėliams susidaryti.
Kaip ir vartojant kiekvieną žolelę, žinokite, kad rūgštynes reikia valgyti 7 dienas iš eilės ir 3 dienas padaryti pertrauką. Ši taisyklė galioja kalbant apie kiekvieną augalą arba vaistažolę“, - sako žolininkas.
Nors dauguma lietuvių iš rūgštynių verda sriubą, jas deda į troškinius arba kokteilius, M.Lasinskas pataria jas valgyti visiškai šviežias, tik nuskintas.
„Nusiskynėte, sudėjote į kokteilį arba salotas, ir valgote. Kadangi ilgai šviežių neišlaikysi, jas galima ir saugoti žiemai.
Paprasčiausias ir lengviausias būdas šiais laikais – šaldymas specialiuose maišeliuose.
Tokiu atveju svarbiausia, vos išėmus iš šaldiklio, rūgštynes dėti į puodą ar keptuvę, mat išimtos ir laikomis kambario temperatūroje, jos praranda maistingąsias medžiagas, - aiškina pašnekovas.
Rūgštynės žmogaus organizmą aprūpina mikro ir makro elementais, vitaminu C, kaliu, geležimi, magniu.
Žolininkas primena, kad nors rūgštynės auga pakelėse ar vietose, netoli važiuojamosios dalies, jas skinti reikia tik ten, kur yra švari aplinka, pamiškėse, soduose.