• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškote užkandžių įdėjų šventiniam stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį išskirtinį receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti skrebučius su rikota ir vynuogėmis, kurie puikiai tiks šventiniam stalui. 

Ieškote užkandžių įdėjų šventiniam stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį išskirtinį receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti skrebučius su rikota ir vynuogėmis, kurie puikiai tiks šventiniam stalui. 

REKLAMA

Skrebučiams su rikota ir karamelizuotomis vynuogėmis reikės: 

  • Duonos
  • 250 g rikotos sūrio
  • Vynuogių be kauliukų
  • 30 g medaus
  • 100 ml balzaminio acto
  • 15 ml žuvies padažo
  • Čiobrelio
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimo eiga:

Ant įkaitintos keptuvės pilkite šiek tiek aliejaus ir apskrudinkite duoną.

Vynuoges perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant skardos. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite čiobreliu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Į prikaistuvį supilkite medų, balzaminį actą ir žuvies padažą. Virkite iki padažo konsistencijos.

Ant skrudintos duonos išdeliokite rikotos sūrį, skrudintas vynuoges ir apšlakstykite padažu. Paskaninkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.

Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.

Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų