Skrebučiams su rikota ir karamelizuotomis vynuogėmis reikės:
- Duonos
- 250 g rikotos sūrio
- Vynuogių be kauliukų
- 30 g medaus
- 100 ml balzaminio acto
- 15 ml žuvies padažo
- Čiobrelio
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Ant įkaitintos keptuvės pilkite šiek tiek aliejaus ir apskrudinkite duoną.
Vynuoges perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant skardos. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite čiobreliu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Į prikaistuvį supilkite medų, balzaminį actą ir žuvies padažą. Virkite iki padažo konsistencijos.
Ant skrudintos duonos išdeliokite rikotos sūrį, skrudintas vynuoges ir apšlakstykite padažu. Paskaninkite druska ir pipirais.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!