• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujus metus atsinaujinusi pasitikusi laida „La maistas. Iššūkis“ kviečia gaminti nebe tradicinius, o šiuolaikiškus ir madingus patiekalus, o laidos svečiai išduos, kaip tai padaryti ne tik gerai, bet ir pigiai.

Naujus metus atsinaujinusi pasitikusi laida „La maistas. Iššūkis“ kviečia gaminti nebe tradicinius, o šiuolaikiškus ir madingus patiekalus, o laidos svečiai išduos, kaip tai padaryti ne tik gerai, bet ir pigiai.

REKLAMA

Šios laidos tema – patiekalai iš kiaušinių. Tad šįkart laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco vertins du madingus patiekalus – Viktorijos gamintą izraelietišką šakšuką su chorizo dešra ir Sonatos lengvą it debesėlį pavlovą su mandarinais.

Kiaušiniai – vienas universaliausių ingredientų, derančių tiek pusryčių, tiek ir desertų receptuose. Šakšuka – iš šiaurės Afrikos kilęs, tačiau daug kur pasaulyje žinomas patiekalas, gaminamas iš gausybės pomidorų, prieskonių ir keleto kiaušinių. Tai – tarsi spalvinga kiaušinienė, iškepta prieskoningame ir tirštame pomidorų padaže. 

O jei norite saldaus stebuklo, pavlova – kaip tik jums. Tai – desertas, dėl kurio kilmės vis dar pykstasi Naujoji Zelandija ir Australija. Traškus morengas, švelni grietinėlė ir švieži vaisiai sukuria lengvą, tiesiog burnoje tirpstantį malonumą. 

REKLAMA
REKLAMA

Izraelietiška šakšuka su chorizo dešra

Reikės:

  • 4 vnt. lietuviškų kiaušinių;
  • 1 vnt. skardinės konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 0,5 vnt. saldžiojo svogūno;
  • 1 vnt. raudonosios paprikos;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 vnt. chorizo dešros;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Kalendros;
  • Fetos sūrio;
  • Druskos;
  • Pipirų.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilame smulkintą svogūną, česnaką, papriką. Apkepus, pilame konservuotus pomidorus, gerai išmaišome ir leidžiame troškintis.

Pagardiname kuminu, druska ir pipirais. Kitoje keptuvėje lengvai apkepiname smulkiai pjaustytą chorizo dešrą.

Po vieną ant padažo mušame kiaušinius – pirma šaukštu padaže padarome duobutę, tada į ją mušame kiaušinį. Pagardiname fetos sūriu, chorizo dešra ir smulkinta kalendra.

REKLAMA
REKLAMA

Lengva it debesėlis – pavlova su mandarinais

Reikės:

  • 180 g baltymų;
  • 300 g cukraus;
  • 8 g kukurūzų krakmolo;
  • 250 g grietinėlės;
  • 250 g maskarponės;
  • 40 g cukraus;
  • 5-6 mandarinų;
  • Šakelės rozmarino.

 

Gaminimo eiga:

Į dubenį dedame kiaušinių baltymus, beriame cukrų, druską ir kukurūzų krakmolą. Plakame vis intensyviau, apie 15 minučių, kol baltymai tampa blizgūs ir standūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant kepimo popieriaus sudedame morengo masę ir kepame 110 laipsnių orkaitėje 1,5 valandos. Vėliau sumažiname temperatūrą iki 100 laipsnių ir dar kepame 45 minutes.

Kol pavlova kepa, gaminame kremą: išplakame maskarponę su grietinėle ir cukrumi. Kremą sudedame ant morengo, papuošiame mandarinais ir rozmarino šakele.

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų