Daržovių kariui su žuvies kukulaičiams reikės:
- 350 g šamo filė
- 1 baltymo
- 120 ml ledinio vandens
- 2 š. kukurūzų krakmolo
- ¼ a.š. česnako miltelių
- ¼ a.š. kario miltelių
- ¼ a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. cukraus
Kariui reikės:
- 400 g kreminio kokoso pieno
- 200 g vandens
- 150 g saldaus svogūno
- 2 vnt. raudonos paprikos
- 150 g brokolio žiedų
- 150 g morkos
- 20 g česnako
- 10 g smulkinto imbiero
- 1 laimo sulčių ir žievelės
- 1,5 š. cukraus
- 1,5 š. žuvų padažo
- 1 a.š druskos
- 1/2 a.š. kario miltelių
- ½ a.š. saldžios paprikos miltelių
- 1/4 a.š. kumino
- 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1 š. kalendros
- 2 š. beskonio aliejaus
Gaminimo eiga:
- Elektriniame maišytuve smulkinti šamo filė. Smulkinant įmaišyti baltymą, krakmolą ir prieskonius. Pilti šaltą ledinį vandenį dalimis. Dar plakti apie 3 min. Iš gautos masės suformuoti kukulaičius ir juos apkepti apie 2 min aliejuje.
- Kariui papriką ir morkas supjaustyti šiaudeliais, susmulkinti brokolius ir svogūnus.
- Į wok keptuvėje įkaitintą aliejų dėti svogūnus, morkas, imbierą ir šiek tiek pakepti. Tada dėti česnaką bei prieskonius ir dar pakepti apie 1 min. Supilti kokoso grietinėlę, vandenį ir kaitinti, kol užvirs. Sudėti likusias daržoves bei kukulaičius, pilti laimo sultis, įdėti tarkuotą žievelę, paskaninti cukrumi. Uždengti dangčiu ir troškinti 10 min.
- Pateikti su ryžiais, pabarstyti smulkinta kalendra.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!