žuvies užkandžiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žuvies užkandžiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žuvies užkandžiai“.
Receptas. Sumuštiniai su karštai rūkyta skumbre ir apelsinu
INGREDIENTAI: 10 riekių batono (ilgas) 150 gramų skumbrių (ZIGMO karštai rūkyta) 10 arbatinių šaukštelių majonezo 2 riekės apelsinų šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek gelsvių ((lapeliai)) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę išdarinėti - nuimti odą ir išimti kaulus, suplėšyti mažais gabalėliais. Ant batono riekelės užtepti po 1 arb. šaukštelį majonezo.
Receptas. ZIGMO silkė su daržovių salsa
Ši gardi silkės užkandėlė papuoš net ir išrankiausios šeimininkės Kalėdų stalą!
INGREDIENTAI: 150 gramų zigmo klasikinės silpnas sūdytos silkių filė 1 vienetas cukinijos 1 vienetas raudonosios paprikos 1 vienetas geltonosios paprikos 1 vienetas žaliosios paprikos 1 vienetas agurkų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Receptas. Lašišos užkandėlė
INGREDIENTAI: šiek tiek zigmo šaltai rūkytos lašišos filė šiek tiek duonos šiek tiek kastinio šiek tiek salotų šiek tiek juodųjų ikrų šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš forminės duonos su formele išspaudžiame apvalius skritinėlius ir paskrudiname orkaitėje. Ant kiekvieno užtepame varškės kąstinio.
Receptas. Silkės ir brokolių užkandėlė
INGREDIENTAI: šiek tiek zigmo šalto rūkymo silkės filė šiek tiek brokolių šiek tiek džiovintų spanguolių šiek tiek rausvųjų svogūnų šiek tiek majonezo šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Brokolį nuplauname. Nupjaustome viršūnėles. Sudedame džiovintas spanguoles, kubeliais pjaustytą svogūną ir sumaišome su majonezu. Dedame į „šaukštą“ ir ant viršaus du pjaustytos silkės gabalėlius. Papuošiame petražole.
Receptas. Žuvies asorti
INGREDIENTAI: 500 gramų žuvies (filė (virtas erškėtas, ešerys ar kt.)) šiek tiek citrinų 200 gramų lašišų (sūdyta) 4 vienetai salotų 50 gramų ikrų 10 vienetų alyvuogių šiek tiek petražolių (ar krapų šakelės) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Lėkštę iškloti salotų lapais ir į ją sudėti gražiai supjaustytą virtą ešerį, erškėtą arba bet kokią rūkytą žuvį, o ant jos uždėti raudonųjų ikrų.
Receptas. Silkė su avokadu
Labai skanu, kai norima šiek tiek paįvairinti užkandžius su silke.
INGREDIENTAI: 4 vienetai silkių 2 vienetai avokadų 1 vienetas rausvųjų svogūnų 1 vienetas citrinų Papuošimui: 1 vienetas čiobrelių 1 žiupsnelis krapų (šaldyti) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Silkę supjaustyti gabaliukais, avokadą – taip pat. Avokadą būtina apšlakstyti citrinos sultimis, kad neimtų juoduoti. Svogūną supjaustyti kubeliais.
Receptas. Lašišos užkandis
INGREDIENTAI: 150 gramų lašišos filė be odos 1 vienetas mandarinų 2 saujos graikinių riešutų 2 valgomieji šaukštai lydyto sūrio Kepimui: 2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišą apkepu ant lėtos kaitros keptuvėje įkaitintame aliejuje. Smulkinu riešutus, mandariną, šakute sumaigau keptą šiltą lašišą. Visus produktus sumaišau ir užpilu vos pašildytu lydytu sūriu. Skanauju dar šiltą.
Receptas. Greiti lašišos užkandukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 150 gramų sūdytos lašišos 100 gramų kreminės varškės 1 vienetas citrinų 1 pundelis krapų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus nuplauti ir daržovių skustuku išilgai nulupti žievę juostelėmis. To daryti nebūtina, šis žingsnis tik dekoratyviniais tikslais. Agurką supjaustyti griežinėliais, užtepti varškės kremo, dėti krapų ir gabalėlį lašišos.