tortų gamyba
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „tortų gamyba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „tortų gamyba“.
Pamačius, ką šiaulietė kuria savo rankomis, kiti pritrūksta žodžių: pamatykite patys
Vos pažvelgus į šiaulietės Eglės Mockuvienės gaminamus tortus ir kitus desertus tįsta seilė, tad nenuostabu, kad juos graibsto ne tik šiauliečiai. Kiekvieną skanėstą ji gamina su meile, o sėkmės paslaptis, kaip įsitikinusi ji pati, yra kokybė, dėl kurios žmonės sugrįžta ne kartą.
E. Mockuvienė daugeliui geriau žinoma kaip „Keksainės“ įkūrėja. Toks pavadinimas kilo ne atsitiktinai – pradžioje visi buvo labai susižavėję keksiukais.
Pamatę, ką savo rankomis daro lietuvė, žado netenka net amerikiečiai: sunku atitraukti akis
Jungtinėse Amerikos Valstijose jau daugiau nei dešimtmetį gyvenanti Gitana Višinskaitė ir amerikiečius, ir Amerikos lietuvius sužavėjo įspūdingos išvaizdos rankų darbo tortais. Vos pažvelgus į juos galima ir susimaišyti – tai skanėstas ar tikras daiktas.
Gimusi ir augusi Šakių rajone, Gelgaudiškio miestelyje, baigusi mokslus Gitana patraukė gyventi į sostinę – čia mokėsi, vėliau dirbo, tačiau gyvenimas pasisuko taip, kad prieš 13 metų su šeima išvyko gyventi į JAV.
13-metė lietuvė užkariavo anglų širdis: jos tortus gaila net valgyti
Londone gyvenančiai lietuvaitei Karolinai Eimantaitei dar tik 13 metų, tačiau jos kuriami tortai atima žadą – po mokslų ji skuba į virtuvę ir panyra į konditerijos pasaulį, kuris atneša ne tik plačius kūrybos klodus, bet ir padeda rasti ramybę.
Mergaitės mama Rasa šypsosi kalbėdama apie dukros kūrybiškumą – kaip pati sako, savo sugebėjimais dukra ją jau aplenkė, o kiekvienas Karolinos tortas yra džiaugsmas ir akims, ir skrandžiui.
Nuo vilnietės gaminamų tortų raibsta akyse: sunku patikėti, kad jie valgomi
Vilniuje gyvenančios Skaidrės Mikutavičienės (47) gaminami tortai iš pirmo žvilgsnio atrodo ne kaip desertai, o mažų mažiausiai tikri meno kūriniai. Nors, atrodo, kepyklėlių lentynose apstu pasirinkimo ir žmones nustebinti jau darosi sudėtinga – vilnietės kepiniai ne vieną palieka be žado.
Skaidrės tortų paragavę žmonės kaskart giria jų tobulą skonį. O ką jau kalbėti apie desertų išvaizdą – neretai juos gaila net pjaustyti.
Emigranto Andriaus kurti tortai atima žadą: buvęs sandėlininkas rankomis kuria šedevrus
Prieš septynerius metus į Jungtinę Karalystę laimės ieškoti išvykęs vilnietis Andrius Kvedaravičius paragavo ir darbo vištienos fabrike, ir sandėliuose, kol galiausiai savo rankas įdarbino kitur – ėmė kepti tortus. Dabar daugiau nei mėnesį į priekį užsakymą pateikti nė nepavyktų, nes darbų tiek, jog neužtenka laiko paskaninti kitų šventes.
Šiandien Andrių dažniausiai sutiktumėte besisukant savo namų virtuvėje, kur gimsta įvairių skonių ir išvaizdos tortai, keliaujantys net į kitas šalis.