skanu

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „skanu“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „skanu“.

Šis troškinys nekainuos nė 5 eurų: pamaitinsite visą šeimą

Nors pas retą virtuvėje rastume balsvų, dideles morkas primenančių pastarnokų, rudenį juos verta įtraukti į savo šeimos valgiaraštį ne tik dėl mažos kainos, bet ir dėl maistingumo – šaltuoju metų laiku suvartojame mažiau daržovių, tad pigūs troškinti šakniavaisiai su mėsa bus puiki vakarienė. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
2022-10-31

Burnoje tirpstantis morenginis tortas pagal Bražinskaitę: valgykite be sąžinės graužaties

Aktorė bei psichologė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė yra gabi ne tik šiose srityse, tačiau moka puikiai suktis ir virtuvėje, kurioje gimsta patys skaniausi patiekalai. Žinoma moteris Velykų stalą papuošė morenginiu tortu, kurio receptu pasidalijo ir su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais. Pavlova tortas yra puikus pasirinkimas smaližiams, tačiau jis yra nuostabus ir tuo, kad juo galite mėgautis be sąžinės graužaties, mat, jis priešingai nei kiti tortai, neturi tiek daug kalorijų.
2020-04-13

Atrado super greitus čeburekus: gaminsite dar tikrai ne kartą

„Jei pasiilgote čeburekų skonio, bet, kaip ir aš, tingite ilgai terliotis su tešla, štai jums pasiūlymas – čeburekai iš vaflių. Padaryti paprasta ir nemažiau skanu, nei tikrieji čeburekai”, – sako tinklaraštininkė Edita. Čeburekams reikės: pakelio apvalių vaflių (90g); 500 g malto faršo (kiaulienos ir jautienos); 1 kiaušinio; 1 svogūno; žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių; žiupsnelio džiovintų čiobrelių; druskos, juodųjų pipirų; Tešlai: 400g miltų; 1 kiaušinio; 300ml pieno; druskos.
2019-03-16

Varvinsite seilę: lietuviai parodė, kokius pyragus moka kepti

Šiandien - Pyragų diena ir ji visoje šalyje švenčiama dar gausiau. Naujas akcentas – savo konditerinius sugebėjimus aktyviai pristato daugybės darboviečių naujokai. O kas nedrįsta, pyragus kepa net virtualiai, mobiliuoju telefonu. Surinkti pinigai bus skirti „Išsipildymo akcijos" remiamiems ligoniukams padėti.
Aktualijos 2017-11-06

Apsilaižysite pirštus: 3 lengvi ir gardūs žuvies receptai

Dietologai pataria dukart per savaitę į savo maisto racioną įtraukti žuvį, tačiau tradiciškai ruošiami žuvies patiekalai iš tų pačių žuvų gana greitai gali virsti monotonija, kuriai virtuvėje – ne vieta. Prekybos tinklo maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti ir pamėgti 3 gardžius šviežios žuvies receptus: gurmaniškai paruoštą jūrinį ešerį, citrininiu sviestu pagardintą paprastąjį otą bei paprastąją durklažuvę su švelniu žolelių padažu.
2016-09-29

Kaip užauginti vaiką, valgantį sveiką maistą?

„Maistas – daugiau nei kuras. Kuras ir tas praturtinamas, kad būtų palankesnis automobiliui, kad variklis negestų, kad funkcionuotų ilgesnį laiką. Tenka apgailestauti, kad maisto pramonė dažnai žmonėms siūlo menkavertį perdirbtą maistą. Nors žaliavų kokybė turi atitikti privalomuosius reikalavimus, maisto technologai cukraus, druskos, riebalų kiekius gali dėti savo nuožiūra, gali net pašalinti skaidulines medžiagas, vitaminus.
2016-09-20

Gytis Ivanauskas pažada „Kadagio“ žiūrovams: tautinius šokius pateiksime „skaniai“ ir savitai

Jau šį sekmadienį – naujojo intriguojančio televizijos projekto „Kadagys“ premjera, kuriame išskirtiniais pasirodymais žada nustebinti Kauno technologijos universiteto (KTU) tautinio meno ansamblis „Nemunas“. Ruošti staigmenas kolektyvui padeda garsus režisierius, šokėjas, aktorius Gytis Ivanauskas ir žinomas operos solistas Liudas Mikalauskas.
2016-02-19

Užsimanysite kapučino: karšta kava ir dar karštesni jos mėgėjai

Geros kvapnios ir šviežios kavos gurkšnis ryte gali suteikti tiek pat laimės, kiek ilgai lauktas šuolis į patalus nakčia. Metai iš metų kuriamos vis naujos versijos apie kavos naudą sveikatai, tačiau niekas iki šiol negali tiksliai pasakyti – naudingas šis gėrimas organizmui ar ne. Žinome vieną, tai – energijos suteikiantis eliksyras. Kava – maisto produktas, kuris yra artimas ir vaistams. Čia beveik nėra baltymų, angliavandenių ir kalorijų, o biologiškai aktyvių medžiagų – gausu.
2015-09-01

10 skaniausių egzotinių pasaulio vaisių

Keliauti po egzotines šalis smagu ne tik dėl to, kad į valias galima lepintis saule pajūryje ar plaukioti melsvai žydrame vandenyje. Jūs čia būtinai privalote paragauti ir įvairiausių gaivinančių egzotinių vaisių. Pristatysime Jums keletą jų. 1. Rambutanai auga pietų Azijoje, Malajų salyne. Rambutano vaisiaus, šiek tiek primenančio nefeliumus, odelė raudona, padengta dygliukais. Degustuodami iš karto pajusite saldumą ir gaivumą viename.
2014-06-19

Dviejų S raidžių taisyklės, jei vaikas nevalgo pusryčių

Daugelis tėvelių patvirtins, kad daugelis vaikų atsisako valgyti pusryčius ir per didžiausius kaprizus ir šūksnius pavyksta įkalbinti. Tad ką daryti, jei vaikas griežtai atsisako valgyti? Tėveliai turi būti budrūs ir išmokti pačią svarbiausią vaikų mitybos taisyklę — reikia mokėti derinti dvi S: Sveika ir Skanu. Pamėginkime dabar kartu suderinti kiekvienos dienos Jūsų vaikučio pusryčių meniu ir Jūs pamatysite patys, kad net ir pats didžiausias užsispyrėlis pradės valgyti.
2012-07-12
REKLAMA
REKLAMA

Vegetariška čili sriuba

Kartais nutinka taip, kad karštą vasaros dieną užsimanai karštos sriubos. O dar blogiau, jei ta sriuba - čili. Tačiau tie, kurie tikrai nori skanios čili ir linkę truputį paekspermentuoti su tradiciniu receptu, neprašovė pasirinkę šį receptą. Jums reikės: 50g  sojos 100g svogūno 620g pomidorų 270g paprikų pora čili pipiriukų (pagal norimą aštrumo kiekį - galima daugiau ar mažiau) 15g česnako (2 skiltelės.
2010-08-02

Naminiai "snikersai"

Konditerė iš manęs nekokia. O ypač nekokia konditerinių gaminių dekoravimo specialistė todėl dažnai vaizdelis būna nekoks. BET juk kaip dažnai skonis su vaizdu prasilenkia! Na, čia ne prasčiausias variantas. Gamindama net neįsivaizdavau kas gausis ir išvis ar gausis. Bet paragavus sušukau: "Ėėėė, gi čia - snikersai!!". Šito pagamint nesitikėjau. Brolis pakraipė galvą ir, paragavęs, nusprendė, kad čia kaip corny batonėliai. Na nežinau, man čia - snikersai.
2010-03-19
Į viršų