rūkyta žuvis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „rūkyta žuvis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „rūkyta žuvis“.

Šiukštu nepirkite tokios žuvies: gali baigtis liūdnai

Rūkyta žuvis – tai unikalus skonis, kuris daugelį sugrąžina į vaikystės prisiminimus ar žvejybos sezono pradžią. Šiandien rūkytos žuvies patiekalai tapo daugelio mėgstamu užkandžiu kasdieniniame gyvenime. Rūkymo procesas ne tik praturtina žuvį išraiškingu skoniu, bet ir pailgina jos galiojimo laiką, todėl tai puikus produktas, išliekantis populiarus visus metus.
2024-11-07

Pajūryje perkate rūkytą žuvį, kalmarus ar aštuonkojus? Atskleidė, ar tai sveika

Atostogų pajūryje dažnas neįsivaizduoja be rūkytos žuvies, kalmarų, aštuonkojų ar kitų jūros gėrybių. Nors šie maisto produktai pasižymi nauda organizmui, tačiau vis tik dažnas jų vartojimas gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Mitybos specialistas Mantas Liekis naujienų portalo tv3.lt skaitytojams papasakojo, kuo rūkytos jūros gėrybės yra naudingos sveikatai, kada jos gali būti žalingos bei kokios galimos alternatyvos rūkytų jūros gaminių mėgėjams.
2024-07-03

Atostogų prie jūros topas jūsų kieme: išmokite išrūkyti žuvį patys

Net jei nepavyksta nuvažiuoti prie jūros, pajūrio virtuvę galite atkurti tiesiog savo namuose. Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis parodė, kaip paprastai pačiam išrūkyti žuvį. Patiekalui pagaminti reikės: 1. 1 vnt.
2022-08-07

Pajūrio skonis ant pusryčių stalo: kreminis omletas su rūkyta žuvimi

Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis atskleidė, kad neįsivaizduoja pajūrio be šviežiai išrūkytos žuvies. Šį skonį jis perkelė ir ant pusryčių stalo, ir pademonstravo, kaip pasigaminti omletą su rūkyta žuvimi. Patiekalui pagaminti reikės: 1. Apie 250 g karšto rūkymo žuvies; 2, 200 ml pieno; 3. 200 ml grietinėlės; 4. 2 vnt.
2022-08-06

Prie jūros perkate rūkytą žuvį? Turi jums liūdnų žinių

Atostogos Lietuvos pajūryje neįsivaizduojamos be šviežios, rūkytos žuvies. Tačiau kartais nutinka ir taip, kad saikingas ragavimas virsta dažnu piktnaudžiavimu, kuris sukelia neabejotiną žalą sveikatai. Ką reikia žinoti apie rūkytą žuvį bei ar galimą ją valgyti kepinantis saulėje ant gulto prie jūros, tv3.lt naujienų portalo skaitytojams sutiko papasakoti gydytojas dietologas Edvardas Grišinas.
2022-07-15
REKLAMA
Žuvis (nuotr. Shutterstock.com) Žuvis (nuotr. Shutterstock.com)

Sūdyta, rūkyta ar šviežia lašiša – kokią valgyti sveikiausia?

Jeigu šią savaitę dar nevalgėte žuvies, pats laikas tai pakeisti. O jei neprisimenate, kada žuvį paskutinįkart valgėte – sukluskite. Pasirodo, kad žuvį, o ypač riebią, reikėtų valgyti bent 2 kartus per savaitę, nes joje yra daug jūsų širdžiai, imuninei ir kitoms organizmo sistemoms vertintų medžiagų. Tik štai – parduotuvių lentynos lūžta nuo pasirinkimų: šviežios, sūdytos, rūkytos lašišos. Tad kaip išsirinkti tinkamą? Nuvertintas žuvies ruošimo būdas Pradėkime nuo sūdytos lašišos.
2021-06-09

Kaimynai susipyko: ar Neringa liks be žuvies?

Kuršių nerijoje gali nebelikti rūkytos žuvies. Valdininkai užsimanė žuvies rūkyklas išguiti, esą jų dūmas kenkia aplinkinių sveikatai. Jau skiriamos ir baudos. Bijantys netekti vienintelio pragyvenimo šaltinio, Neringos žvejai šiandien šturmavo savivaldybę. Juodkrantiškis žvejys Romas rodo savo pragyvenimo šaltinį – žuvies rūkyklas. Kiekvieną vasarą jis čia užsiima darbu, kurio jį išmokė tėvas, o šį, jo tėvas ir taip karta į kartą.
Į viršų