r. stukas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „r. stukas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „r. stukas“.
Gyventojams – liūdna žinia: suskaičiavo, kiek kainuoja apleista sveikata
Ar žinote, kiek jums kainuoja nesirūpinimas savo sveikata? Ekonomistai skaičiuoja, kad į sveikus produktus ranka mojantys ir sportbačių neapsiaunantys žmonės galop už tai sumoka labai brangiai. Specialistai aiškina, kad ligų būtų galima išvengti puoselėjant sveikatą, tačiau naujausia apklausa rodo, kad beveik pusė žmonių net ir susirgę eina į darbą. Apklausos rodo, kad būtent sveikatą didžiausiu savo turtu įvardija 4 iš dešimties žmonių.
Specialistas: po švenčių likęs maistas pavojingesnis nei atrodo
Mišrainių ar kitų patiekalų likučių po Kalėdų turite turbūt dažnas. Ir retam tautiečiui kyla ranka likusį maistą išmesti. Tačiau sveikatos specialistai įspėja – likusiomis vaišėmis nuo puotos per ilgai mėgautis nederėtų. Tad kiek laiko šauktais kabinti tą pačią mišrainę yra ne tik skanu, bet ir sveika, atsako maisto žinovai.
Tyrimas: 6 iš 10 gyventojų maitinasi nesveikai
6 iš 10 lietuvių mano per mažai judantys ir valgantys nesveikai, ir tokiu gyvenimo būdu dauguma yra nepatenkinti. Keisti mitybos įpročius, būti fiziškai aktyvesniais ir atsisakyti žalingų įpročių norėtų kas antras, rodo „Spinter tyrimų“ apklausa. 60 proc. gyventojų įsitikinę — jie maitinasi nesveikai. O 52 proc. apklaustųjų pripažino per mažai judantys.
Pienas: gerti ar negerti?
Daugelis žmonių kasdien geria pieną. Vieniems – tiesiog skanu, antriems – tai trūkstamų medžiagų šaltinis, tretiems – ritualas. Tačiau vis dažniau pasigirsta svarstymų esą pieną ir jo produktus nėra sveika vartoti. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktoriaus prof. dr. Rimanto Stuko teigimu, pieno reikšmė kasdieniniame žmogaus maisto racione yra vienareikšmiai itin svarbi. Prof.
R. Stukas: išvengti lėtinių ligų padeda ir šviežios uogos
Rasa Pekarskienė, LRT radijo laida „Sveikata“, LRT.lt Miško uogose, kitaip nei sodo, yra šiek tiek daugiau aktyviųjų medžiagų, dėl kurių jos nuo seno naudojamos liaudies medicinoje, sako Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Rimantas Stukas. „Tačiau tų medžiagų koncentracija nedidelė, todėl nereikėtų įsivaizduoti, kad, jei suvalgysime nemažai mėlynių, mūsų regėjimas labai pagerės“, – pastebi jis.