pyragaičiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pyragaičiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pyragaičiai“.
Receptas. Prancūziški pyragėliai "Canneles"
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių (2 baltymai ir du tryniai) 2 litrai pieno (riebus) 100 gramų kvietinių miltų 200 gramų cukraus 1 vienetas vanilės (ankštis, smulkinta) 80 mililitrų romo 25 gramai sviesto Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną, sudėti sviestą ir kaitinti ant didelės liepsnos, kol užvirs.
Receptas. Greiti pyragaičiai
INGREDIENTAI: 4 lapai sluoksniuotos tešlos 8 valgomieji šaukštai abrikosų uogienės 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Atitirpdyti tešlą, jei naudojate šaldytą. Tešlos lapus supjaustyti kadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį įpjauti 4 kampuose: nuo kampo iki centro, neįpjauti centre.
Receptas. Pyragėliai su kriaušėmis ir varške
INGREDIENTAI: 2 lapai sluoksniuotos tešlos 200 gramų varškės 1 vienetas kiaušinių 1 valgomasis šaukštas grietinės 1 vienetas kriaušių 1 valgomasis šaukštas cukraus 2 valgomieji šaukštai perlinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę sumaišyti su kiaušinio tryniu, grietine, cukrumi. Atšildytą tešlą pakočioti, supjaustyti gabaliukais.
Receptas. Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
INGREDIENTAI: 1 pakelis sluoksniuotos tešlos 5 vienetai kivių 1 arbatinis šaukštelis cinamono šiek tiek cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą atšildyti. Per tą laiką išsivirti kivių uogienę: kivius nulupti supjaustyti, pridėti cukraus, cinamono, įpilti šiek tiek (5 valg šauštus) vandens ir pavirti kokį 15 min. Tešlą šiek tiek pakočioti. Supjaustyti norimo dydžio kvardatėliais.
Receptas. Keksiukai
INGREDIENTAI: 100 gramų sviesto 100 gramų cukraus pudros 2 vienetai kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai miltai 1 valgomasis šaukštas krakmolo 1 žiupsnelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Vaniliniai keksiukai
INGREDIENTAI: 230 gramų sviesto 230 gramų cukraus pudros 230 gramų miltai 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas vanilinio cukraus 1 kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temp. orkaitėje. Šaukštu gerai išsukite sviestą su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Po vieną, įplakite kiaušinius. Galiausiai, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei išmaišykite.
Receptas. Cake pops‘ai
INGREDIENTAI: 300 gramų šokoladinio biskvito 2 valgomieji šaukštai šokoladinio kremo 250 gramų šokoladas 1 žiupsnelis pabarstukų 12 vienetų iešmeliai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Sutrupinti šokoladinį pyragą. Įpilti šokoladinio sviesto kremo ir išmaišyti (kad nebūtų per daug). Formuoti tešlą į 12 kamuoliukų ir padėti ant lentos, išklotos kepimo popieriumi. Palaikyti apie valandą šaltai, kad sutvirtėtų.
Receptas. Kiškio pyragaičiai
INGREDIENTAI: 400 gramų miltai 370 gramų cukraus 6 vienetai kiaušinių 200 gramų sviesto 150 gramų grietinės 20 gramų vanilinio cukraus 0.5 vieneto citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai apelsinų cukatų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Šokolado gardėsis
INGREDIENTAI: 80 gramų šokoladinių ledų 40 gramų abrikosų džemo 10 gramų krupinikas 5 gramai šokolado granulių Tešlai: 2 vienetai kiaušinių 80 gramų cukraus 50 gramų sviesto (ištirpintas) 40 gramų kavos (šalta) 30 gramų kvietinių miltų 20 gramų kakavos Padažui: 80 gramų cukraus 80 gramų grietinėlės 60 gramų sviesto 16 gramų kakavos 8 gramai vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Obuolių pyragaičiai
INGREDIENTAI: 2 lapai sluoksniuotos tešlos 1 vienetas obuolių 1 sauja riešutų 4 valgomieji šaukštai medaus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą atitirpdyti, iškočioti, supjaustyti ilgais trikampiais. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Riešutus susmulkinti ir sumaišyti su medumi. Ant tešlos trikampio dėti skiltelę obuolio, riešutų masės ir susukti. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Eklerai
INGREDIENTAI: 100 gramų sviesto 4 vienetai kiaušinių 180 gramų miltai 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 4 vienetai kiaušinių ( (baltymai) ) Tešlai: 250 gramų vandens Kremui: 200 gramų cukraus (baltyminiam kremui) 100 mililitrų vandens (baltyminiam kremui) 500 mililitrų pieno (plikytam kremui) 150 gramų cukraus (plikytam kremui) 4 vienetai kiaušinių ((tryniai), plikytam kremui) 50 gramų miltai (plikytam kremui) 1 arbatinis šauk...
Receptas. Parskridę paukšteliai
Atvelykis yra vadinamas vaikų Velykomis. Kažin, ar atsirastų nors vienas vaikiukas, nenorintis kartu gaminti šių paukštukų, kepti ir valgyti.
INGREDIENTAI: 3 lapai sluoksniuotos tešlos 1 vienetas kiaušinių 50 gramų cukraus 3 žiupsneliai kvapiųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlos atšildytus gabalus sudėti vieną ant kito, supjaustyti nedidelio sprindžio ilgio gabaliukais pailgais, ovaliai sukočioti.
„Renault Twizy“ – smaližiams
„Renault“ tęsia gurmanišką partnerystę su Pierre Hermé – specialiai 18-ajai „Salon du Chocolat“ parodai jis papuošė „Twizy“ migdoliniais pyragaičiais. Prie parodos įėjimo šis viliojantis „Twizy“ kartu su mažaisiais Guimauve lokiukais pasitiko 135 141 lankytojų.
Parodoje vykusio istorinio bei prestižinio Charles Proust konkurso metu šokolado meistrai turėjo iliustruoti Fontaine pasakėčias.
Kepinių deivė L. Donėlė: aiškus klientų noras – kokybė
Mielieji, šiandien dalinamės šiltu ir jaukiu interviu su labai miela saldėsių deive Laura Donėle. Apie gyvenimą, saldumynus ir jaunavedžių svajones.
1. Laura, kaip tu sugalvojai įkurti kepyklėlę? Nuo ko viskas prasidėjo? Kaip tau sekasi?
Ko gero, negalėčiau pasakyti, kad tiesiog ėmiau ir vieną gražią dieną sugalvojau atidaryti kepyklą. Iki šios minties (o gal net svajonės) buvo eita pamažu, apgalvotai, ruoštasi keletą metų.
Desertų stalas vestuvėms
Jei dievini saldumynus ir estetiką – ištaigingas desertų stalas kaip tik Tau! Ir kada daugiau, jei ne savo vestuvių dieną?! Džiaugsmas skrandžiui ir akiai...
Viską gali pasidaryti pati, tik reikia įdėti šiek tiek darbo ir fantazijos. Ir mes, iš meilės saldėsiams ir grožiui, pradėjome kurti desertų stalus vestuvėms.
Norime pasidalinti su Jumis keletų patarimų:
1. Pamąstyk apie stalo dekorą.
Smaližiams: kur yra skaniausi desertai Paryžiuje ir kuo šios kavinukės garsėja?
Kiekvieną miestą galima pažinti įvairiais būdais: lankant istorinius objektus, bendraujant su vietiniais arba kišant vietinį maistą sau į skrandžius. Paryžius yra žinomas ne tik kaip meilės miestas ar tikrojo europietiško meno ir kultūros centras – jis dar garsėja ir kavinukėmis, kuriose galima paskanauti visame pasaulyje garsiais prancūziškais desertais. Tokios vietos yra tarsi alternatyvus būdas pažinti tikrąjį Paryžių, aprašytą romanuose.
Pain de Sucre (3rd arr.
Duris atvėrė baisius pyragaičius pardavinėjanti parduotuvė
Didžiosios Britanijos sostinėje duris atvėrė konditerijos parduotuvė, kurioje parduodami siaubą keliantys pyragaičiai ir kitokie saldumynai, pagaminti specialiai Helovinui. Parduotuvę atidarė grupė smagurių, kurie rugsėjį sukūrė ir visiškai valgomą meno ekspoziciją „Cake Britain“, rašo šalies laikraštis „The Independent“.
Dienraštis pažymi, kad nusipirkti ir paskanauti šlykščiai atrodančių skanumynų gali tik tie, kam jau sukako 18 metų.
Pyragaičiai su mandarinais
Deserto variantas su apelsinų pusbroliu mandarinu - sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su varške ir mandarinais!
Ilgai krapštytis virtuvėje noro nebuvo, tai išsitraukiau iš šaldiklio savo mylimą sluoksniuotą tešlą, prigriebiau keletą mandarinų ir desertinės varškės indelį.