• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų sviesto
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų miltai
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 4 vienetai kiaušinių ( (baltymai) )
  • Tešlai:
  • 250 gramų vandens
  • Kremui:
  • 200 gramų cukraus (baltyminiam kremui)
  • 100 mililitrų vandens (baltyminiam kremui)
  • 500 mililitrų pieno (plikytam kremui)
  • 150 gramų cukraus (plikytam kremui)
  • 4 vienetai kiaušinių ((tryniai), plikytam kremui)
  • 50 gramų miltai (plikytam kremui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (plikytam kremui)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų sviesto
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų miltai
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 4 vienetai kiaušinių ( (baltymai) )
  • Tešlai:
  • 250 gramų vandens
  • Kremui:
  • 200 gramų cukraus (baltyminiam kremui)
  • 100 mililitrų vandens (baltyminiam kremui)
  • 500 mililitrų pieno (plikytam kremui)
  • 150 gramų cukraus (plikytam kremui)
  • 4 vienetai kiaušinių ((tryniai), plikytam kremui)
  • 50 gramų miltai (plikytam kremui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (plikytam kremui)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Eklerų gamyba:
    Vandenį užviriname, įdedam sviestą ir druską, viską užviriname.
    Į verdančią masę įberiame miltus, gerai išmaišome. Verdam dar 2 min. Masę šiek tiek atvėsiname. Įmušam vieną kiaušinį, gerai išmaišome, įmušam antrą kiaušinį, išmaišome ir Tokių būdų įmušam visus kiaušinius.
    Skardą išklojame kepimo popieriumi. Su šaukštų arba konditerinio švirkšto pagalba tešlą sudedam ant skardos juostelių pavidalų apie 10 cm ilgio. Pašauname į iš anksto iki 180`C įkaitintą orkaitę, kepame iki auksinės spalvos apie 35–40 min. Kepimo metų orkaitės neatidarinėti.
    Iškeptus ir atvėsintus eklerus pripildyti kremais konditerinio maišelio arba švirkšto pagalba.
  2. Baltyminio kremo gamyba:
    Cukrų užpilti vandenių ir virti ant vidutinės ugnies (iki minkštojo gumuliuko mėginio). Kai užvirs dar apie 35min.
    Minkštojo gumuliuko mėginys: į ledinį vandenį įlašinti kelis lašus sirupo ir jeigu iš įlašinto sirupo galite suformuoti gumulėlį – sirupas išvyrės.
    Kiaušinio baltymus suplakame iki standžių putų su žiupsnelių druskos. Druska reikalinga tam, kad baltymus gėriau ir greičiau suplakti. Į suplaktus baltymus labai plona srovėle pilame karšta sirupą nuolat plakdami baltymus. Dar gerai suplakame baltymus su sirupų apie 7-10min.
  3. Plikyto kremo gamyba:
    Kiaušinių trynius pertrinti su cukrumi ir vanilinių cukrumi. Įberti miltus, viską gerai išmaišyti. Pieną užvirinti, sudėti trynių masę, viską gerai išmaišyti. Virti ant mažos ugnies (nuolat maišydami) iki sutirštės.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų