REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Eklerų gamyba:
Vandenį užviriname, įdedam sviestą ir druską, viską užviriname.
Į verdančią masę įberiame miltus, gerai išmaišome. Verdam dar 2 min. Masę šiek tiek atvėsiname. Įmušam vieną kiaušinį, gerai išmaišome, įmušam antrą kiaušinį, išmaišome ir Tokių būdų įmušam visus kiaušinius.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Su šaukštų arba konditerinio švirkšto pagalba tešlą sudedam ant skardos juostelių pavidalų apie 10 cm ilgio. Pašauname į iš anksto iki 180`C įkaitintą orkaitę, kepame iki auksinės spalvos apie 35–40 min. Kepimo metų orkaitės neatidarinėti.
Iškeptus ir atvėsintus eklerus pripildyti kremais konditerinio maišelio arba švirkšto pagalba. - Baltyminio kremo gamyba:
Cukrų užpilti vandenių ir virti ant vidutinės ugnies (iki minkštojo gumuliuko mėginio). Kai užvirs dar apie 35min.
Minkštojo gumuliuko mėginys: į ledinį vandenį įlašinti kelis lašus sirupo ir jeigu iš įlašinto sirupo galite suformuoti gumulėlį – sirupas išvyrės.
Kiaušinio baltymus suplakame iki standžių putų su žiupsnelių druskos. Druska reikalinga tam, kad baltymus gėriau ir greičiau suplakti. Į suplaktus baltymus labai plona srovėle pilame karšta sirupą nuolat plakdami baltymus. Dar gerai suplakame baltymus su sirupų apie 7-10min. - Plikyto kremo gamyba:
Kiaušinių trynius pertrinti su cukrumi ir vanilinių cukrumi. Įberti miltus, viską gerai išmaišyti. Pieną užvirinti, sudėti trynių masę, viską gerai išmaišyti. Virti ant mažos ugnies (nuolat maišydami) iki sutirštės.
REKLAMA