nealkoholiniai gėrimai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „nealkoholiniai gėrimai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „nealkoholiniai gėrimai“.
Pamatęs, ką nepilnamečiui sūnui pardavė parduotuvėje, vilnietis pakraupo: parodė visiems
„Kas čia tokio?“ – pasakys kas antras, pamatęs nepilnamečio pirkinį. Bet neskubėkite daryti išvadų neperskaitę viso teksto.
Šio teksto, greičiausiai, ir nebūtų buvę, jei ne vieną vakarą kalbėdamas su sūnumi nebūčiau nugrimzdęs į prisiminimus, o iš ten nebūtų išniręs gimtadienis, kuriame aš, dar būdamas vaikas, gurkšnojau vaikišką limonadą, kurio butelis buvo panašus į šampano.
Prisiminiau ir tą faktą, kad 2019 metais LR Seimas priėmė įstatymą, kuris uždraudė prekiauti vaikišku šampanu.
Neįtikėtina, bet kainų augimas turėjo ir teigiamą pusę: „Čiut nusipirkome ir viskas“
Naujausi tyrimai parodė, jog Lietuvoje žmonės geria mažiau alkoholio. Per metus alkoholio vartojimas sumenko 8 proc. Pasak tyrimą atlikusių mokslininkų, prie šios tendencijos ženkliai prisidėjo rekordinė infliacija. Mat kainoms užkilus, žmonės atsisakė dalies nebūtinų prekių, tarp jų ir alkoholio, nes pritrūko pinigų. Mokslininkai taip pat pastebėjo, kad žmonės dėl infliacijos vis dažniau geria nelegalų, kontrabandinį alkoholį ar pilstuką.
„Švyturys-Utenos alus“ pripažintas tvariausiu gėrimų gamintoju Lietuvoje
Švedijoje įsikūrusi tyrimų bendrovės „SB Insight“ paskelbė tarptautinį tvariausių prekės ženklų tyrimą. Apklaustų žmonių vertinimu, tvariausias Lietuvos gėrimų gamintojas – „Švyturys-Utenos alus“. Bendrovės teigimu, šis įvertinimas – ne atsitiktinis, mat ji senokai įgyvendina ilgametę tvarumo strategiją, o jos darykla Utenoje pagal tvarumo rodiklius išsiskiria ne tik Lietuvoje ar Baltijos šalyse, bet ir visoje „Carlsberg“ grupėje, jungiančioje 75 daryklas 33 valstybėse.
Receptas. Žiemos miško kokteilis
INGREDIENTAI: 1 stiklinė džiovintų spanguolių 3 stiklinės pasukų 2 valgomieji šaukštai medaus 1 vienetas citrinų sultys Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Spanguoles dedame į plakiklį kartu su medumi ir citrinos sultimis. Gerai susmulkiname, tada pilame pasukas ir dar truputį plakame.
Receptas. Gurkšnis šilumos
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai melisų 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai bruknių lapų 1 sauja ginkmedžio 100 gramų medaus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visas žoleles (žoleles renku pati) užpilu verdančiu vandeniu (1 - 2 litrus), pastovi apie 15 minučių. Cukraus nenaudojam, skaninam medumi. Labai paprastas ir šilumos namų jaukumui suteikiantis gėrimas.
Receptas. Gaivus apelsinų gėrimas
INGREDIENTAI: 3 litrai vandens 3 vienetai šaldytų apelsinų 1.5 stiklinės cukraus 1 vienetas citrinų sultys Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Jei norite šalto ir gaivaus gėrimo, prieš tai apelsinus įdėkite į šaldiklį. Išėmę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Išplakite plakikliu. Sudėkite viską į stiklainį ar kitą indą. Užpilkite geriamu vandeniu ir palaikykite dešimt minučių.
Receptas. Arbata priešpiečiams
INGREDIENTAI: 6 gramai juodosios arbatos 0.5 vieneto citrinų 6 gramai žaliosios arbatos Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Užplikyti verdančiu vandeniu žalios ir juodos arbatos lapelius. Įspausti citriną. Galima pasaldinti cukrumi.
Receptas. Skanus kavos gėrimas sušilti
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai kavos (malta juoda) 1 arbatinis šaukštelis cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 0.5 žiupsnelio malti juodieji pipirai 150 mililitrų pieno 150 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti kavą, prieskonius, cukrų. Užpilti verdančiu vandeniu. Nukošti. Tuomet užpilti pienu.
Receptas. Kalėdinė arbata
INGREDIENTAI: 1 litras žaliosios arbatos 3 vienetai apelsinų 6 valgomieji šaukštai cukraus Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Užsiplikome žalią arbatą ir paliekame atvėsti. Tada išsispaudžiame apelsinus, į apelsinų sultis suberiame cukrų ir viską gerai išmaišome. Su visais tirščiais supilame apelsinų sultis į jau atvėsusią žalią arbatą. Statome į šaldytuvą, kad taptų šalta. Ir po valandos jau galima skanaut.
Receptas. Avietinis gėrimas Naujiems metams
INGREDIENTAI: 250 mililitrų pieno 450 mililitrų jogurto 2 saujos aviečių 2 valgomieji šaukštai cikorijos ekstrakto 2 valgomieji šaukštai cukraus sirupo Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Visas sudedamąsias gėrimo dalis išmaišyti plakikliu ir patiekti iškart, papuošus pagal savo fantaziją.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Nealkoholinis "Mochito"
INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų (žalioji) 1 litras limonado 1 valgomasis šaukštas cukraus (rudas) 1 pundelis mėtų (lapeliai) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Į limonadą įmaišome cukrų ir išspaudžiame iš vienos citrinos sultis, o kitą citriną supjaustome ir sudedame į gėrimą. Skanaus. Sutriname mėtų lapelius ir sudedame į ąsotį su gėrimu. Kad gėrimas būtų dar šaltesnis, galite pridėti ledo kubelių.
Receptas. Pienas Kalėdų Seneliui
INGREDIENTAI: 200 mililitrų pieno 3 vienetai graikinių riešutų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Riešutus susmulkinti (bet ne sumalti), įmesti į termosą (kad geriau pritrauktų) ir užpilti virintu, karštu pienu. Palikti pastovėti 2 valandas. Po to gerti.
Specialistai ragina neapsigauti: nealkoholinis alus ar vynas nėra „nekaltas“
Pastaraisiais metais rinką užkariavo itin populiariu alkoholio pakaitalu tapę nealkoholinis alus, vynas, sidras ir kiti panašūs gėrimai. Vis dėlto gydytojai tokio pasirinkimo girti neskuba ir įspėja, kad tai tikrai nėra saugesnis ar juo labiau sveikesnis pasirinkimas.
Lietuvos dietologų draugijos prezidentės, gydytojos dietologės dr. Rūtos Petereit tvirtinimu, alkoholinių gėrimų pakeisti nealkoholiniais lengva ranka tikrai nevertėtų.
Išrinktas mėgstamiausias nealkoholinis alus Lietuvoje
Lietuvoje fiksuojama nauja tendencija – itin sparčiai populiarėja nealkoholinis alus ir jo kokteiliai. Pardavėjai tai aiškina kintančiais žmonių poreikiais – jie vis dažniau ieško alkoholio neturinčių gėrimų, be to, gamintojai siūlo vis didesnę tokių gėrimų įvairovę.
Padidinti akcizai kirto „Kalnapilio–Tauro“ bendrovei: teks ne tik atleisti darbuotojus
Danijos „Royal Unibrew“ grupės valdoma antra pagal dydį Lietuvos alaus gamintoja „Kalnapilio-Tauro grupė“, šiemet smarkiai padidėjus alaus akcizams ir mažėjant jo pardavimams, praradimus bandys atsverti, gamindama daugiau nealkoholinių gėrimų. Tačiau atleidimų išvengti gali ir nepavykti. Grupės vadovas prognozuoja, kad rinka gali kristi iki 20 proc., todėl teks atleisti dalį darbuotojų.
Pildosi augančių kainų prognozė, tačiau tikrojo šuolio dar neišvydome
Statistikoje jau matomos nuosekliai kylančios kainos: tiek paslaugų, tiek maisto produktų. Būtent pastarųjų kainų augimą Lietuvos gyventojai jaučia labiausiai, nes jos sudaro net ketvirtadalį visų išlaidų. Vis dėlto patariama palaukti balandžio. Tuomet išvysime tokius kainų augimo rodiklius, kokių dar nematėme. SEB banko vyriausiais ekonomistas Gitanas Nausėda sako, kad balandžio pradžioje pasirodysianti statistika švelniai šokiruos. Mat kovo mėn. infliacija gali pasiekti 4 proc.