naminė duona
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „naminė duona“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „naminė duona“.
Receptas. Duona "Ežiukas"
INGREDIENTAI: 400 gramų miltai (kvietiniai) 200 gramų miltai (ruginiai) 11 gramų mielių (sausos) 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 380 mililitrų pieno šiek tiek moliūgų sėklų Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Šią duoną geriausiai ruošti duonkepėje. Į kepimo indą (duonkepės) pilti aliejų, pašildytą pieną, miltus, druską, cukrų ir mieles.
Receptas. Duona
INGREDIENTAI: 3 stiklinės miltai 1 stiklinė vandens 1/4 stiklinės aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus 8 gramai sausų mielių 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Šiltą vandenį sumaišyti su mielėmis ir palikti 10 minučių šiltai pastovėti.
Receptas. Kukurūzų duona
INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 2 vienetai kukurūzų (burbuolės) 150 gramų kukurūzų (košė) 2 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 250 mililitrų pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos 60 gramų sviesto (nesūdytas) 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinti orkaitę iki 220°C. Nugremžkite kukurūzų grūdus ir minkštimą.
Artūras namuose kepa ypatingą skanėstą: neatsispyrė net kunigaikštienė
Lazdijų rajone gyvena Artūro Čiurlionio ir Vilijos Padimanskienės šeima. Jie – mokyklų vadovai, tačiau abu turi neįprastus pomėgius: Artūras kepa šakočius, o Vilija – duoną.
„Pasakojama, kad Lietuvoje šakočiai atsirado Barboros Radvilaitės laikais. Ji paskelbė skaniausio pyrago konkursą. Kaip bebūtų keista, laimėjo vyrukas, iškepęs šakotį. Vietoj prizo - žemės, jis paprašė valdovės papuošalų, nes norėjo pasipiršti mylimai merginai, kad ji atrodytų kaip karalienė.
Beatos video pamokoje „Kepk nedelsiant“ – naminė duona
Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson norinčius išmokti gaminti ar patobulinti savo įgūdžius kviečia į video pamokas „Kepk nedelsiant“. Šįkart pamokos tema – naminė duona. „Tikrai neskatinu valgyt vien namuose keptą duoną, bet retkarčiais savo rankomis užminkytos duonos paragauti tikrai kviečiu. Dėl laiko stokos ne kiekvienas ryžtasi pabandyti. Ir aš ne kasdien, net ne kiekvieną savaitę kepu duoną.
U. Skonsmanaitės dovana „Virtuvės mitų griovėjams“ – jos mamos kepta duona
Mamos kepta duona – pati skaniausia ir jai neprilygs jokie profesionalių virtuvės šefų gaminiai, – tuo tvirtai įsitikinusi televizijos laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė. Į „Virtuvės mitų griovėjų“ knygos „7 ingredientai draugams“ pristatymą ji atėjo nešina kepalėliu naminės duonos, kurį ir įteikė trims kulinarams Martynui Praškevičiui, Ali Gandžijevui ir Alfui Ivanauskui. Portalui Balsa.
Naminės duonos receptas
Jums reikės: 1.5 šaukštas cukrus 1 šaukštelis druskos 0.5 saujos kmynų 500 g. kvietinių miltų 0.5 st. linų sėmenų 1.5 šaukšto raugo 0.5 st. saulėgrąžų 500 ml šilto vandens
Paruošimas:
Jei duona bus kepama formoje - galima daryti skystesnę, jei bus formuojamas kepaliukas - vandens įpilti mažiau, nei recepte (tačiau ir duona sausesnė gaunasi).
1. Viską reikia gerai išmaišyti ir palikti tešlą išrūgti bei iškilti. Kai šilta apie 6 val., kai šalta apie 10-12 val.