kepenėlės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kepenėlės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kepenėlės“.
Įspėja turinčius aukštą cholesterolį: venkite 2 produktų
Jei gydytojas jus perspėjo, kad cholesterolio kiekis yra didelis, jums derėtų atsargiau žiūrėti į savo mitybą. Pirmaujančios cholesterolio labdaros organizacijos „Heart UK“ teigimu, tie, kurie turi aukštą cholesterolio kiekį, turėtų vengti kepenėlių ir subproduktų.
Kepenėlės ir subproduktai yra labai turtingi cholesterolio šaltiniai, kurie gali padidinti riebalų kiekį kraujyje.
Prabangus ir retas skanėstas – riebiosios kepenėlės: sumanė naują gaminimo metodą
Riebiosios kepenėlės – prancūziškas delikatesas, išgaunamas prievarta maitinant antis arba žąsis. Dėl to kai kuriose šalyse, įskaitant ir kaimyninę Lenkiją, šio skanėsto nenusipirksi. Tačiau Prancūzijos mokslininkai sugalvojo, kaip paukščiams gerokai mažiau kankinantis išgauti dar kokybiškesnį gurmanų skanėstą.
Mažam žąsiukui vos dvi dienos, tačiau tikėtina, kad taip kaip jo pirmtakai, gyvūnas nebesikankins.
Specialistai perspėja: turgavietėse nelegaliai platinami neaiškios kilmės ir menkių kepenėlių konservai
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba perspėja vartotojus nesusigundyti turgavietėse nelegaliai prekeivių siūlomais pigiais menkių kepenėlių konservais. Šiuo metu inspektoriai aiškinasi galimus nelegaliai platinamų, neaiškios kilmės ir dėl to galimai nesaugių menkių kepenėlių konservų pateikimo į rinką atvejus rašoma pranešime spaudai. Tyrimą paskatino Kauno ir Vilniaus miestų turgavietėse nustatyti nelegalios prekybos kaip įtariama suklastotais menkių kepenėlių konservais atvejai.
Keptas kepenų paštetas
Gardu ir sveika.
Jums reikės: 1 kg kiaulienos kepenų 2 kiaušiniai 600 gr šoninės 1 st sultinio
Paruošimas:
Išvirkite kepenis ir šoninę. Viskq sumalkite. Įpilkite sultinio stiklinę ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, paprieskoniuokite ir viską labai gerai išplakite, kol masė pašviesės. Pilkite į kepimo formą ir kepkite apie 40 min. Palikite gerai atvėsti. Pjaustykite gabalėliais ir tiekite kaip užkandį.
Troškintos vištienos kepenėlės
Patiks ir kepenėlių nemėgstantiems!
Jums reikės: Aitrioji paprika Aliejus kepimui Druska ir pipirai 3 šaukštai grietinės 5 šaukštai pomidorų padažo 200 gr ryžių Svogūnas 500 ml vandens ryžiams virti 600 gr vištienos kepenėlių
Paruošimas:
1. Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome prieskoniais (maltais pipirais ir druska) ir kepame įkaitintame aliejuje keptuvėje apie 15 minučių.
Naminis kepenėlių paštetas
Puikus, kvapnus, skanus naminis paštetas. Surizikuokite ir jūs.
300 g vištienos kepenėlių 1 šaukštas aliejaus 4 šaukštai brendžio arba 2 šaukštai brendžio + 2 šaukštai porto vyno 1 šaukštelio druskos 1 šaukštelio Provanso žolelių mišinio 2 skiltelių česnako 1 svogūno Druskos, pipirų, kario prieskonių
Kepenėles negalėdami sutvarkome - nupjauname visas plėves, odeles, paliekame tik gražią, rausvą dalį. Jas apiberiame druska, pipirais, šiek tiek kario.
Žemaičių blynai su kepenėlių įdaru
Niekada nepagalvojau, kad dėsiu į savo blogą tokį receptą. Bet draugas įkalbėjo. Sako: "kodėl nenori visiems parodyti, kokie būtent "Žemaičių" blynai yra labiausiai mėgstami mūsų šeimoj?" Na, pagalvojau, kodėl gi ne?
Jokio čia dviračio neišradinėju, žinau. O daug kas ir susirauks, perskaitęs "kepenėlių". Bet vis tiek.