Patiks ir kepenėlių nemėgstantiems!
Jums reikės:
- Aitrioji paprika
- Aliejus kepimui
- Druska ir pipirai
- 3 šaukštai grietinės
- 5 šaukštai pomidorų padažo
- 200 gr ryžių
- Svogūnas
- 500 ml vandens ryžiams virti
- 600 gr vištienos kepenėlių
Paruošimas:
1. Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome prieskoniais (maltais pipirais ir druska) ir kepame įkaitintame aliejuje keptuvėje apie 15 minučių. Prieš iškepant pilame pomidorų padažą ir grietinę ir troškiname apie 5 minutes kaskart pamaišant.
2. Ryžius išvirti taip, kad būtų birūs. Iš paprikų pašalinti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais. Svogūnus nulupti ir taip pat pjaustyti kubeliais. Paprikas ir svogūnus pakepinam įkaitintam aliejuje ir sumaišome su virtais ryžiais. Pastaba: Jeigu kažkas iš ragautojų nemėgsta svogūnų ar paprikų, galima patiekti juos atskirai nuo ryžių. Taip pat, jeigu nemėgstate aštriai, galima aitriasias paprikas pakeisti saldžiosiomis.