išrūgos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „išrūgos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „išrūgos“.
Receptas. Išrūgų gira su karamele
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus (degintas) 300 gramų medaus 100 gramų giros (raugas) 10 litrų išrugų PARUOŠIMO BŪDAS: Išrūgas iškošti per marlę, supilti į ją degintą cukrų, pakaitinti beveik iki virimo ir toje temperatūroje kaitinti gerą pusvalandį. Atvėsinti iki 30°С ir dar kartą iškošti. Tada į išrūgas sudėti medų, giros raugą, išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje parai, kol įrūgs. Girą supilstyti į butelius ir laikyti užkimštą vėsioje 6-8 °С vietoje.
Receptas. Šalta kaimiška sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 3 vienetai ridikėlių 2 vienetai svogūnų 2 vienetai kiaušinių (virti) 200 gramų varškės šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės 6 stiklinės išrugų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti svogūnai pakepinami svieste ir ataušinami. Ridikėliai stambiai sutarkuojami. Išrūgos sumaišomos su grietine ir išplakamos.
Receptas. Kaimiški šaltibarščiai su silke
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 2 vienetai obuolių šiek tiek svogūnų (laiškai) 1 vienetas silkių šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai grietinės 0.5 litro išrugų PARUOŠIMO BŪDAS: Į išrūgas sudėkite stambiai sutarkuotus obuolius (be žievelės), agurką, supjaustytus svogūnų laiškus, krapus, įberkite pipirų, druskos, įdėkite grietinę. Silkę iškepkite, supjaustykite ir sudėkite į šaltibarščius.
Receptas. Keptas rūkytas kumpis
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų 8 vienetai juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai kmynų 6 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas svogūnų 5 kilogramai kiaulienos kumpio (rūkytas) 8 vienetai kvapiųjų pipirų 3 litrai išrugų PARUOŠIMO BŪDAS: Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį.
Apvirto pienovežis su 24 t išrūgų kiaulėms
Ketvirtadienio rytą Klaipėdos raj., kelyje Vėžaičiai-Gargždai, ant Macuičių kalno, nuvažiavo nuo kelio ir ant šono apvirto AB "Žemaitijos pienas" priklausantis pienovežis gabenęs 24 tonas išrūgų, rašo VE.lt. 62 metų vilkiko "Scania" vairuotojas teigė, kad jam sukant į šalutinį kelią Agluonėnų link, pasimaišė lengvasis automobilis, per daug išvažiavęs į pagrindinį kelią. Telšiškiui teko mestis į dešinę pusę, tačiau sunkiasvorė kiek pavažiavusi apvirto ant šono.
Pieno išrūgos – sveika ir naudinga
Išrūgos – pieno produktas, liekantis iš pieno gaminant fermentinį sūrį, varškę, saldžiarūgštį sūrį, kazeiną. Išrūgos taip pat susidaro perdirbant karvių, ožkų, avių ir kupranugarių pieną. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) specialistai pastebi, kad jose yra 50 proc. pieno maistinių medžiagų: tirpių baltymų, laktozės, vitaminų, mineralinių medžiagų, kurias gerai pasisavina žmogaus organizmas. Be to, tai - mažiausiai kalorijų turintis pieno produktas.