INGREDIENTAI:
- 1 vienetas česnakų
- 8 vienetai juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai kmynų
- 6 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas svogūnų
- 5 kilogramai kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 8 vienetai kvapiųjų pipirų
- 3 litrai išrugų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
REKLAMA