groward group
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „groward group“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „groward group“.
Kaip keičiasi greitai paruošiamo maisto sudėtis – gaminama sveikiau, atsisakoma eksporto
Be dirbtinių priedų, vištiena įtrinama tik rankomis, jai marinuoti naudojami tokie prieskoniai, kaip pipirai, Himalajų druska, rozmarinas, čili pipirai ar alyvuogės. Anksčiau tokia produkto sudėtis buvo įprasta tik gaminant namuose. Dabar gi taip paruoštą valgį siūlo ir greitai paruošiamo maisto gamintojai. „Visame pasaulyje pastebima tendencija, kad įvairių greitai paruošiamų gaminių kategorijų (angl.
Ką žmonės veikia, kol kepa maistas?
Kokia gyvenimo prasmė? Šis klausimas dažniausiai aplanko tada, kai neturime ką veikti. Pavyzdžiui, kai pašauname į orkaitę vištieną ir laukiame, kol ši iškeps. Sėdime. Žiūrime pro langą. Rymojame… Tada į galvą ir pradeda lįsti egzistenciniai svarstymai. Ką tuomet daryti? Geriau palikti sudėtingus išvedžiojimus filosofams ir, kol virtuvėje čirška vakarienė, nuveikti kažką naudingo.
Kaip vištienos nepaversti kalorijų bomba?
Lietuvoje ypač mėgstama vištiena dažnai įtraukiama į subalansuotos mitybos racioną. Ją renkasi ir aktyviai sportuojantys bei skaičiuojantys kiekvieną kaloriją, ir rečiau apsilankantys sporto salėje ar bėgiojantys, tačiau žinantys apie vištienos teikiamą energinę vertę asmenys. Renkantis paruoštą gaminti ar kepti vištieną, mitybos specialistai rekomenduoja būtinai atkreipti dėmesį, kokie ingredientai naudojami marinavimui.
„Alytaus duona“ atleis per 40 darbuotojų, kitos įmonės – daugiau nei 200
Veiklą nutraukianti Alytaus duonos ir konditerijos gamybos bendrovė „Alytaus duona“ ketina atleisti per 40 darbuotojų. Dėl įvairių priežasčių žmones atleidžia arba įspėja ir kitos įmonės bei organizacijos. Dalis jų atleidžiamus darbuotojus vėl įdarbins. Alytaus darbo birža kovą gavo „Alytaus duonos“ pranešimą apie numatomą 42 darbuotojų atleidimą, BNS informavo Lietuvos darbo biržos atstovė Milda Jankauskienė.
Orkaitėje kepta vištiena: kokius garnyrus rekomenduoja mitybos specialistai?
Pagrindinis patiekalas be derančių ingredientų – lyg bėgimas basomis ant stadiono takelio. Bėgi, bet nori greičiau, o jei palyginsime su maistu – skanu, bet nori dar skaniau. Kokios daržovės, vaisiai ar grūdinės kultūros pagardina itin lietuvių mėgstamus vištienos patiekalus? Dietologai juokauja, kad restorano šefas prie vištienos patiekalų pasiūlytų derinti bet kokius ingredientus – kad tik būtų skaniau. Tačiau reikia nepamiršti sveikos ir subalansuotos mitybos principų.
Gamykla Elektrėnuose atleidžia 100 žmonių
Pernai per gaisrą sudegusio „Agromėsos“ paukštienos perdirbimo cecho atstatymą stabdo draudikai, praneša „Groward Group“. Dėl to „Agromėsa“ negali operatyviai atnaujinti darbų ir turės atleisti 100 darbuotojų. Savo interesus bendrovė ketina ginti teisme.
Vaikų mitybos raciono karalius – kiaušinis: kaip su juo susidraugauti nuo mažų dienų?
Kiek kiaušinių vaikams rekomenduojama suvalgyti per dieną? Vieną, du, o gal net tris. Mitybos specialistai teigia, kad joks kitas produktas neturi tokio organizmui reikalingų medžiagų derinio, kuris stiprina imunitetą ir skatina augimą. Todėl kiaušiniai ypač naudingi vaikystėje ir paauglystėje. Pažintį su kiaušiniu rekomenduojama pradėti dar kūdikystėje, pirmiausiai nuo ne trumpiau kaip 5 minutes virto trynio, nes jis vertingesnis už baltymą.
6 mitai apie kiaušinius: kuriais iš jų tikėjote?
Per savaitę galima suvalgyti vos kelis kiaušinius. Jeigu kiaušinio trynys tamsus, tai jis vertingesnis nei šviesus. Apie kiaušinius sklando daugybė mitų. Kai kurie iš jų yra iš dalies pagrįsti, kiti gi ir lieka tik mitais. Mitus apie vienus vertingiausių maisto produktų aiškina bendrovės „Groward Group“ vadovas Tomas Strumskas. MITAS. Galima valgyti po tris kiaušinius per savaitę Anksčiau buvo manoma, kad galima suvalgyti tik po kelis kiaušinius per savaitę.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis kiaušinius?
Ar atėję į parduotuvę daug laiko praleidžiate prie kiaušinių lentynos? Tikriausiai didžioji dalis atsakys, kad skiria bent kelias minutes. Būtinai apžiūri, ar nėra sudužusių ar įskilusių kiaušinių, ar jie patraukliai atrodo, ar tinkama spalva, pakankamas dydis. Tačiau neretam pirkėjui pro akis praslysta skaičių ir raidžių derinys, pateiktas ant paties kiaušinio.
Kada kiaušinį valgyti sveikiau – per pusryčius ar vakarienę?
„Kažkada kiaušinis buvo vadinamas baltymų įsisavinimo etalonu. Dėl šio apibūdinimo sutariama ir dabar. Dažniau kyla diskusijos, kada vertingiau valgyti kiaušinį – ryte ar vakare?“, – sako Artūras Sujeta, sveikos mitybos ir gyvensenos specialistas. Jis rekomenduoja virtą kiaušinį ar keptą omletą valgyti per pusryčius, ypač jeigu vėliau dienos metu planuojama sportuoti ar aktyviau judėti. Vakare patariama valgyti minkštai virtą kiaušinį.
REKLAMA
REKLAMA
Lietuvos žemės ūkio rinkoje – naujas savarankiškas žaidėjas „Groward Group“
Lietuvos žemės ūkio rinkoje atsiranda naujas vardas – savarankišką veiklą pradeda „Groward“ įmonių grupė. „Groward Group“ vardą rinkai pristato bendrovė „VG Agroholding“, atskyrusi savo veiklą nuo „Vičiūnų grupės“ ir tapusi savarankiška žemės ūkio įmonių grupe.
Būdama „Vičiūnų grupės“ dalimi, per pastaruosius ketverius metus įmonė plėtė kiaušinių ir jų produktų, taip pat ekologinių bei egzotinių grūdinių kultūrų verslą Lietuvoje ir užsienyje.