dietologė edita gavelienė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „dietologė edita gavelienė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „dietologė edita gavelienė“.

Šis produktas apsaugo nuo riebalų kaupimo kepenyse: ragina valgyti dažniau

Įvairios kultūros, įskaitant Indijos, Vidurio Rytų ir Europos, turi senas varškės gamybos tradicijas, tad tai – neatsiejamas kasdienių ir šventinių dienų ingredientas visame pasaulyje. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad varškė – puikus lengvai įsisavinamų baltymų šaltinis.
2024-09-05

Šis produktas – aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau

Yra kelios salierų dalys, naudojamos kulinarijoje: tai – jų šaknys, lapai bei dažniausiai valgomi – stiebai. Pastarųjų salierų dalių paprastai randama maisto prekių parduotuvėse, nors jų šaknų taip pat neretai galima sutikti Europos virtuvės patiekaluose. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad bendrai salierai dėl savo maistinių savybių gali padėti palaikyti tinkamą kaulų bei imuninės sistemos būklę, o juose esantis kalis gerina širdies sveikatą.
2024-03-21

Šios salotos taps Velykų stalo pažiba: visi klaus recepto

Nors už lango dar šaltoka, bet jei iš parduotuvės namo parsinešame šviežio derliaus daržovių, atrodo, kad pavasaris jau tikrai nugali žiemą. Pasiilgti ridikėliai tinka tiek tradicinėse lietuviškose, tiek egzotiškesnėse salotose – jie ne tik gaivūs ir gardūs, bet ir naudingi organizmui. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
2024-03-20

Atskleidė skaniausią bulvių kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius

Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis, o vidutinė virtų bulvių porcija suteikia apie 7 proc. vitaminų B1, B6 ir folio rūgšties paros poreikio. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad bulvės – viena mėgstamiausių lietuvių daržovių.
2024-01-31

Štai, kiek kartų per savaitę vertėtų valgyti žuvį: sveikata padėkos

Ne veltui Viduržemio jūros regiono dieta laikoma sveikatai palankiausia – ji kupina šviežių daržovių, ankštinių, kokybiško alyvuogių aliejaus bei liesos mėsos, žuvies. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad mums itin naudinga tinkamai paruošta žuvis, o Viduržemio jūros regiono mityba yra puiki prevencinė priemonė šių dienų civilizacijos ligoms.
2024-01-24

Grikiai – kruopos, turtingos kone visais žmogui reikalingais mineralais

Grikiai – išskirtinės kruopos, pasižyminčios daugybe sveikatai palankių savybių bei tūkstantmečius siekiančia kultūrine istorija. Pradėtos auginti Himalajų regione, dėl gebėjimo augti atšiauriomis klimato sąlygomis ir skurdžiame dirvožemyje iki šiol šios kruopos nepraranda populiarumo ir yra vertinamos dėl naudingų maistinių savybių bei prieinamos kainos. Anot gydytojos dietologės dr.
2023-12-15

1 produktas puikiai pravers Kūčioms: pigu, sveika ir skanu

Ruošiant lietuvišką šventinį stalą kiekviena minutė tampa aukso vertės, tad paklausiausi receptai tampa tie, kurie nereikalauja pernelyg ilgo pasiruošimo. Tokiais atvejais praverčia ilgo galiojimo produktai, kurių galima įsigyti anksčiau ir prasidėjus šventinių patiekalų ruošimui tiesiog turėti jų po ranka. Anot gydytojos dietologės dr.
2023-11-17

Šie įdaryti kiaušiniai per Velykas taps stalo pažiba: kainuos vos 5 eurus

Pavasarį į mitybos racioną norisi įnešti kuo daugiau spalvų ir išbandyti skirtingų skonių derinius. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad visais sezonais šviežios daržovės turėtų atsidurti lėkštėse, o dabar – tinkamas metas mėgautis jų gausa bei įvairove. Daržovių gydytoja siūlo neužmiršti ir ruošiant Velykų stalo vaišes.
2023-04-06

Per karantiną lietuviai priaugo per 2 milijonus kilogramų: dietologė Edita Gavelienė pataria, kaip sveikai mesti svorį

Ko gero, pasaulyje nėra žmogaus, kuris nebūtų bent kartą gyvenime išbandęs vienokios ar kitokios dietos. Vieni skaičiuoja kalorijas, kiti renkasi vegetariškus patiekalus, išbando dietas pagal kraujo grupes ar net pagal zodiako ženklus. Visgi dažniausiai tokios dietos norimo rezultato neduoda, todėl dietologė Edita Gavelienė dalijasi patarimais, kaip suvaldyti kūno masę.
2021-09-17

Moksleivių tėvai įsiutę dėl maisto valgyklose: specialistai rėžė atsaką

Nuo rugsėjo įsigalioję nauji vaikų mitybos reikalavimai sukėlė kai kurių tėvų nepasitenkinimą. Socialiniuose tinkluose iškilo diskusijos, tėvai skundėsi, kad jų vaikai sveiko maisto nevalgo, iš darželių ir mokyklų grįžta alkani. Ketvirtadienį tėvų atstovai bei sveikos gyvensenos specialistai aptarė klausimą dėl vaikų mitybos problemų. Būtina atsirinkti teisingą informaciją Gydytojas Vaidotas Urbanas apibūdino šalyje esančią situaciją.
2018-09-27
REKLAMA
REKLAMA

Jogurtai be cukraus, bet su uogomis

Pieno perdirbimo kompanija „Valio“ iš Suomijos pristato naujieną  Lietuvoje – jogurtus „Valio Alma Light +“. Tai ypač mažai kaloringi jogurtai, savo sudėtyje visiškai neturintys cukraus. Jie puikiai tinka žmonėms, reguliuojantiems svorį ar sergantiems cukriniu diabetu. Jogurtai „Valio Alma Light +“ taip pat papildyti maistinėmis skaidulomis, kurios suteikia sotumo jausmą, ir kalciu. “Šie jogurtai – ilgai lauktas tyrinėjimų ir kruopštaus darbo rezultatas.
2009-10-01

Velykų stalas – ne vienai dienai

Lietuviai savo sveikatą vertina prasčiausiai iš visų europiečių, tačiau numoja ranka į tai, ką valgo, rašo „Veidas“. Kas antras pripažįsta, kad sveikata prasta ir kad maitinasi blogai 2006 m. pabaigoje paskelbto „Eurobarometro“ tyrimo „Sveikata ir maistas“, atlikto visose ES šalyse, duomenimis lietuviai ir latviai savo sveikatą vertina prasčiausiai: tik pusė gyventojų nurodė, kad jų sveikata šiuo metu yra gera arba labai gera. Net 44 proc.
Į viršų