bolivinė balanda
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bolivinė balanda“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bolivinė balanda“.
Tokie pietūs sužavės kiekvieną: puikiai tiks įsidėti į darbą
Net ir žiemą galima prisiminti Viduržemio jūros skonius. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai sotų ir skanų Viduržemio jūros dubenėlį.
Viduržemio jūros dubenėliui reikės:
Virtų kynva kruopų (bolivinės balandos)
Keptos vištienos
Salotų lapų
Marinuotų mėlynųjų svogūnų
Fetos sūrio
Keptų paprikų
Alyvuogių
Keptų avinžirnių
Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eigą ir daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Ragina išbandyti šią košę: jūsų sveikata padėkos
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Bolivinės balandos košė yra maistingas ir sotus pasirinkimas sveikiems pusryčiams. Galite gardinti riešutų sviestu, uogomis, vaisiais, sėklomis.
Šie baklažanų suktinukai sužavės visą šeimą: norėsis pakartoti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Receptas. Vasariškos salotos su bolivine balanda ir daržovėmis
Jeigu dažniausiai gaminate salotas, kurių pagrindas yra salotų lapai ir tokios salotos jums nusibodę, tuomet vietoj salotų lapų pabandykite naudoti bolivinės balandos (kynvos) sėklas. Salotos paruoštos su kynvos sėklomis yra labai gaivios, skanios ir maistingos. Tik būtina nepamiršti, kad prieš verdant kynvos sėklas reikia nuplauti po šaltu vandeniu, kitaip kynva įgaus kartų skonį.
Vegetariški patiekalai: patiks net ištikimiausiems mėsos gerbėjams
Nors vegetariškas maistas Lietuvoje kasmet vis populiaresnis, jį dažniausiai renkasi tikri vegetarai, apskritai atsisakantys mėsos. Norėdami sugriauti visavalgių mitus apie vegetarišką virtuvę, prie stalo be mėsos kviečiame visus, trokštančius atrasti naujų skonių. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen vegetariškiems pietums siūlo išbandyti daržovių kukulius su bolivine balanda, baltu vynu pagardintą daržovių sriubą bei čili troškinį su saldžiosiomis bulvėmis.