Baklažano suktinukai su bolivinėmis balandomis
Ko reikės: 3 baklažanų; 200gr pomidorų pastos; 100gr bolivinių balandų; 1/2 saldžiosios bulvės; kelių šakelių brokolio; 1-2 skiltelių česnako; 1 svogūno; druskos; augalinio sūrio; aliejaus kepimui.
Kaip gaminti:
- Supjaustyti baklažanus išilgomis juostelėmis. Supjaustytas juosteles įtrinti druska ir palikti 15-20min, kad juostelės suminkštėtų ir iš baklažanų išsiskirtų vanduo. Priešingu atveju negalėsite susukti suktinukų.
- Kai baklažanai suminkštės, gerai perplauti po tekančiu vandeniu (kad išsiplautų druskos perteklius), tuomet gerai nusausinti popieriniu rankšluoščiu.
- Į gerai įkaitintą keptuvę įpilti truputį aliejaus ir trumpai apkepinti baklažano juosteles iš abiejų pusių.
Bolivinių balandų įdaro paruošimas:
- Pirmiausia išvirti bolivines balandas, santykiu 1:1,5 (reikės 1,5 karto daugiau vandens nei bolivinių balandų). Ant silpnos ugnies virti apie 20min. Virimo pabaigoje sudėti smulkiai laužytus brokolius.
- Keptuvėje pakepinti sukapotą svogūną, per stambią tarką sutarkuotą saldžiąją bulvę, sudėti sutraiškytą česnaką. Pagal skonį įberti druskos.
- Viską sumaišyti kartu ir leisti įdarui kiek atvėsti.
Suktinukų paruošimas:
- Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių Celsijaus.
- Į kepimo formą supilti pusę kiekio pomidorų pastos.
- Formuoti suktinukus: ant kiekvienos baklažano juostelės dėti po šaukštą bolivinių balandų įdaro ir susukti į ritinėlį. Sudėti į kepimo formą ant pomidorų pastos.
- Kai visi suktinukai bus susukti, ant suktinukų supilti likusią pomidorų pastą, ant viršaus užtarkuoti sūrio.
- Kepti orkaitėje apie 30-40min.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Žalia, bet ne žolė.