• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Baklažano suktinukai su bolivinėmis balandomis

Ko reikės: 3 baklažanų; 200gr pomidorų pastos; 100gr bolivinių balandų; 1/2 saldžiosios bulvės; kelių šakelių brokolio; 1-2 skiltelių česnako; 1 svogūno; druskos; augalinio sūrio; aliejaus kepimui.

Kaip gaminti:

  1. Supjaustyti baklažanus išilgomis juostelėmis. Supjaustytas juosteles įtrinti druska ir palikti 15-20min, kad juostelės suminkštėtų ir iš baklažanų išsiskirtų vanduo. Priešingu atveju negalėsite susukti suktinukų.
  2. Kai baklažanai suminkštės, gerai perplauti po tekančiu vandeniu (kad išsiplautų druskos perteklius), tuomet gerai nusausinti popieriniu rankšluoščiu.
  3. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilti truputį aliejaus ir trumpai apkepinti baklažano juosteles iš abiejų pusių.

Bolivinių balandų įdaro paruošimas:

  1. Pirmiausia išvirti bolivines balandas, santykiu 1:1,5 (reikės 1,5 karto daugiau vandens nei bolivinių balandų). Ant silpnos ugnies virti apie 20min. Virimo pabaigoje sudėti smulkiai laužytus brokolius.
  2. Keptuvėje pakepinti sukapotą svogūną, per stambią tarką sutarkuotą saldžiąją bulvę, sudėti sutraiškytą česnaką. Pagal skonį įberti druskos.
  3. Viską sumaišyti kartu ir leisti įdarui kiek atvėsti.

REKLAMA
REKLAMA

Suktinukų paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių Celsijaus.
  2. Į kepimo formą supilti pusę kiekio pomidorų pastos.
  3. Formuoti suktinukus: ant kiekvienos baklažano juostelės dėti po šaukštą bolivinių balandų įdaro ir susukti į ritinėlį. Sudėti į kepimo formą ant pomidorų pastos.
  4. Kai visi suktinukai bus susukti, ant suktinukų supilti likusią pomidorų pastą, ant viršaus užtarkuoti sūrio.
  5. Kepti orkaitėje apie 30-40min.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Žalia, bet ne žolė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų