amino rūgštys
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „amino rūgštys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „amino rūgštys“.
Atskleista nemaloni tiesa apie lietuvių pamėgtą riebalų deginimo priemonę
L-karnitinas – natūralios kilmės aminorūgštis, apie kurios vartojimą galima išgirsti skirtingų nuomonių. Šios medžiagos pagrindinė funkcija yra riebalus versti energija, kas padeda didinti raumenų masę, sparčiau deginti riebalinį sluoksnį, jaustis energingesniais bei gauti kitos papildomos naudos. Vis dėlto, nepaisant šių teigiamų l-karnitino savybių, esama ir skirtingos nuomonės, jog per didelis šios medžiagos kiekis yra nuodas širdžiai.
Bikinių sezonui besiruošiant: kokio maisto reikia vengti vasarą
Kokias klaidas darome maitindamiesi vasarą ir kaip numesti nereikalingus kilogramus prieš įsispraudžiant į maudymosi kostiumėlį? Į šiuos klausimus atsako internetinio sveikatingumo projekto Kilo.lt dietologė ir mitybos specialistė Eglė Šinkevičiūtė. - Artėjant vasarai žmonės nori labai greitai sulieknėti.
Sveikos mitybos specialistė: kodėl organizmui reikia amino rūgščių?
Amino rūgštys – su baltymais gaunama medžiaga, reikalinga normaliam organizmo funkcionavimui bei smegenų veiklai, rūgštys yra atsakingos ir už informacijos perdavimą iš vienos nervinės ląstelės į kitą. Mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį, kad dalį reikiamų amino rūgščių organizmas pasigamina, tačiau kitas būtina gauti su maistu.
Nepataria valgyti tik vienos rūšies maisto
Mitybos konsultantė Anna Hattner tvirtina, kad valgyti vienos rūšies maistą kenkia organizmui, rašo livescience.com.
„Nepatarčiau taip eksperimentuoti“, – tvirtina A. Hattner.
Nė viena daržovė ar ankštinis augalas neturi visų 9 svarbiausių amino rūgščių, kurių reikia raumenims. Dauguma žmonių žino per mažai apie maisto medžiagas, todėl kuria dietas, paremtas vienos maisto rūšies mityba.
Atsakymai apie gyvybės kilmę – 50 metų senumo eksperimente
Prieš 50 metų atliktas eksperimentas gali atskleisti, kokį vaidmenį ugnikalniai suvaidino sukuriant pirmąsias amino rūgštis.
1953 metais chemikai Haroldas Urey ir Stanley Milleris atliko svarbų eksperimentą, kuriuo buvo siekiama pakartoti pirmaprades sąlygas, sukūrusias pirmąsias amino rūgštis. Atliekant bandymą mokslininkai dujų mišinį paveikė į žaibą panašia elektros iškrova. Po penkerių metų, 1958 metais, S. Milleris atliko dar vieną šio eksperimento versiją.
Gyvybės elementai galėjo atkeliauti iš tolimos žvaigždės
Daugėja įrodymų, kad gyvybę Žemėje galėjo pasėti medžiagos iš asteroidų ir kometų, praneša BBC.
Ankstesni tyrimai parodė, kaip amino rūgštys, svarbiausios gyvybės sudedamosios medžiagos, galėjo susiformuoti kitose kosmoso vietose. Šios molekulės gali būti dviejų skirtingų rūšių, tačiau gyvybė Žemėje išskirtinai naudoja tik vieną jų.
Tačiau naujas tyrimas rodo, kad aplink tolimą žvaigždę esančios sąlygos gali skatinti antrojo tipo molekulių susidarymą.
Stebukladarės Amino rūgštys
Rinkdamiesi vieną ar kitą patiekalą pasikliaujame skonio ir uoslės receptoriais. Na, dar ir regos. Ragauti gražiai atrodantį ir kelių metrų spinduliu aplink save skleidžiantį gardų kvapą patiekalą – vienas iš gyvenimo malonumų. Tačiau net skaniai atrodantis ir uoslę gundantis maistas ne visada yra vertingas.