• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Svarstote kuri riebalinė rūgštis svarbesnė – omega-3 ar omega-6? Žiūrovų pamėgtoje TV3 laidoje „Kviečiame daktarą“ prof. Alvydas Unikauskas drauge su „Eurovaistinės“ vaistininku Vygintu Milašiumi papasakojo apie omega riebalinių rūgščių svarbą ir atskleidė, kodėl svarbus jų balansas organizme.

Svarstote kuri riebalinė rūgštis svarbesnė – omega-3 ar omega-6? Žiūrovų pamėgtoje TV3 laidoje „Kviečiame daktarą“ prof. Alvydas Unikauskas drauge su „Eurovaistinės“ vaistininku Vygintu Milašiumi papasakojo apie omega riebalinių rūgščių svarbą ir atskleidė, kodėl svarbus jų balansas organizme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gauname per daug omega-6

Pasak laidos vedėjo A. Unikausko, daugelis pacientų vartoja per daug maisto, kuriame yra omega-6 riebalinių rūgščių, bet per mažai produktų, kuriuose gausu omega-3. Pasirodo, kad šių rūgščių pusiausvyra organizme labai svarbi, o idealus santykis yra vienas su vienu, kai abiejų rūgščių yra vienodai.

REKLAMA

„Daugiausia omega rūgščių yra mūsų smegenyse, akių tinklainėje ir sėklidėse. Jeigu jums trūksta omega-3 arba balansas visiškai nepalankus, smegenys pilnai nefunkcionuos, gali sutrikti regėjimas, testosterono gamyba ir sutrikti vaisingumas“, – įspėja profesorius.

Laukia liūdnos pasekmės

Atsiradus omega-6 pertekliui labiausiai gali nukentėti kraujo kokybė, o to pasekmės gali būti negrįžtamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei jūsų organizme yra per daug omega-6, atsiranda dar vienas nemalonus reiškinys – sustandėja raudonieji kraujo kūneliai. To pasekoje, jie ima sunkiai judėti kraujagyslėse, nepatenka į kapiliarus, todėl ima formuotis krešuliai, kraujas tirštėja, gali grėsti infarktas. Tam, kad atsistatytų šių rūgščių balansas, būtina padidinti omega-3 kiekį organizme“, – pasakoja prof. A. Unikauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbu pasirinkti kokybiškus preparatus

Profesorius A. Unikauskas sako, kad norint padidinti omega-3 kiekį organizme, vertėtų mitybą papildyti žuvies taukais ir menkių kepenėlių aliejumi bei pataria laikytis trijų taisyklių:

  • Naudokite daugiau alyvuogių aliejaus.
  • Bent 2 kartus per savaitę valgykite riebią žuvį.
  • Rinkitės graikinius riešutus.

Tuo tarpu „Eurovaistinės“ vaistininkas Vygintas Milašius norintiems įsigyti žuvų taukų vaistinėse, pataria atkreipti dėmesį į preparatų sudėtis.

REKLAMA

„Vertėtų atkreipti dėmesį, kad pigesnių preparatų maistingumo lentelėse paprastai nurodoma keleto kapsulių omega-3 vertė, tuo tarpu brangesni preparatai dažniau yra labiau koncentruoti, todėl jų užtenka mažesnio kiekio“, – teigia „Eurovaistinės“ vaistininkas V. Milašius.

Taip pat jis priduria, kad labiausiai iš vaistinių vagiami būtent žuvies taukai – ir ne be reikalo.

„Visų pirma, tai yra lengvai realizuojama prekė – žuvų taukai yra visada paklausi prekė. Manome, kad vogtus preparatus vėliau pacientai neša į turgų ir bando parduoti vyresnio amžiaus žmonėms“, – pasakoja vaistininkas.

Laida „Kviečiame daktarą!“ – šeštadieniais, 11.00 val. per TV3!

Nelabai geras laikas skirtas puikiam daktarui Alvydui Unikaukui - šeštadienio vidudienis, o vasarą tuo meru visi gamtoje gyvena. Bent pakartotų šitą laidą.
Na visų pirma mūsų vaistinėse prekiaujama tokiais papildais kuriu vertė-"riestainio skyle " o ir kainos minimum du kartus didesnes nei pvz. Norvegijoje !
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų