• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laida „La maistas“ su virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti itališką rikotos pyragą.

TV3 laida „La maistas“ su virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti itališką rikotos pyragą.

REKLAMA

Šįkart Gian Luca lankėsi Druskininkuose, kur aplankė vieną pirmųjų Lietuvos maisto tinklaraštininkių, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ kūrėją, kulinarinių knygų autorę Renatą Ničajienę.

Iš arčiau susipažinęs su kurorte įsikūrusios tinklaraštininkės kurorto namu bei apžiūrėjus lysves, kuriose auga sezoniniai valgomi augalai, Gian Luca su Renata persikėlė į virtuvę, kur virtuvės šefas pagamino itališką rikotos pyragą.

Itališkas rikotos pyragas

Reikės:

  • 300 g kvietinių miltų;
  • 8 g kepimo miltelių;
  • 1 citrinos žievelės;
  • 3 kiaušinių;
  • 300 g cukraus;
  • 300 g sviesto;
  • Cukraus pudros.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Išlydykite sviestą, į jį pilkite cukrų ir išmaišykite. Per kiaurasamtį pertrintą rikotos sūrį sumaišykite su sviesto ir cukraus mase.

Po vieną muškite kiaušinius ir gerai išimaišykite. Miltus iš lėto suberiame į masę ir viską sujungiame. Įtarkuojame citrinos žievelę.

Kepimo formą ištepame sviesto, pabarstome miltais ir pilame tešlą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuošiame cukraus pudra. Skanaus!

Cukraligė,cholesterolis,papildomi lašiniai ant pilvo,užsikimšę kraujagyslės,išsiplėtę venos ir tt.Skanaus.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų