• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svogūnai – būtinas daugelio mėgstamiausių patiekalų ingredientas. Kad ir kas tai bebūtų – makaronų, bulvių ar mėsos patiekalai, svogūnų reikia jiems visiems.

Svogūnai – būtinas daugelio mėgstamiausių patiekalų ingredientas. Kad ir kas tai bebūtų – makaronų, bulvių ar mėsos patiekalai, svogūnų reikia jiems visiems.

REKLAMA

Tačiau jei pavargote nuo paraudusių ir ašarojančių akių, kaskart prireikus supjaustyti svogūną, šis patarimas skirtas jums, rašoma dailystar.co.uk.

Nesijaudinkite, nereikės po liežuviu laikyti šaukšto ar pirkti specialių svogūnų pjaustymui skirtų akinių. Tereikės tik svogūno, dubenėlio, peilio ir trupučio vandens – paprasta!

Pasiimkite svogūną ir nupjaukite jo viršūnėles, tuomet nulupkite lukštus ir įmeskite svogūną į dubenį su šaltu vandeniu. Ilgai ten jo laikyti nereikės – pakanka kelių akimirkų, ir tuomet jau galite svogūną pjaustyti.

Teigiama, kad šis metodas ne tik užkerta kelią ašarojimui, bet ir pašalina kiek per stiprų svogūnų skonį, išryškindamas tikrąjį jų aromatą. Tą patį galima padaryti prieš pjaustant raudonąjį svogūną į salotas – svogūnai bus saldesni, ne tokie kartūs.

Šį metodą jau išbandė daugelis – jis tikrai veikia. Vis dėlto, jei svogūno lukštus lupsite per lėtai, akys gali imti truputį ašaroti. Todėl paskubėkite!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų