• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Susiradau receptą, kur nereikia dėti cukraus. Jo bandau išvengti visur, kur tik įmanoma. Obuoliai jau dideli, beveik prinokę, tai iš nuluptų verdu obuolių košę. Labai skanu valgyti su medumi. O luobeles kraunu į stiklainiukus“, – sako tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė žolininkė Jolanta.

„Susiradau receptą, kur nereikia dėti cukraus. Jo bandau išvengti visur, kur tik įmanoma. Obuoliai jau dideli, beveik prinokę, tai iš nuluptų verdu obuolių košę. Labai skanu valgyti su medumi. O luobeles kraunu į stiklainiukus“, – sako tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė žolininkė Jolanta.

REKLAMA

Švarius stiklainius 2/3 pripildome obuolių luobelių, graužtukų – kas lieka. Užpilame vandeniu. Uždedame svarelį, kad visi obuoliai liktų po vandeniu.

Uždengiame rankšluosčiu nuo musių. Laikome šiltai 36-48 valandas. Per tą laiką atsirandą burbuliukų. Skystį nukošiame, supilame į indus ir uždengiame orui pralaidžiu audeklu.

Dabar reikia šiltai laikyti 4-6 savaites. Jau nuo 4 savaitės galima uostymo ar ragavimu nustatyti, ar actas jau tinkamas.  O tada jau supilstyti į butelius.

„Man acto reikia daug. Ir ne tik virtuvėje. Esu labai patenkinta valymo priemone iš obuolių acto ir apelsinų žievelių. Žiemą reiks vėl prisiruošti ateinantiems metams. Išbandžiau gerą būdą atkimšti virtuvės kriauklę, kai jau visko ten prisirenka: įberiu sodos, užpilu acto ir tada dar nupilu verdančiu vandeniu“, – sako žolininkė Jolanta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų