Štai penktadienį podiumu žengusi dainininkė, grupių „Naujos pupytės“ ir „Pop ladies“ narė Oksana Pikul-Jasaitienė tikino, kad ji itin mėgsta lietuviškos virtuvės skanėstus.
„Visos moterys prisižiūri, ką valgo. Aš ne išimtis. Tačiau vieno ar kito patiekalo sau valgyti tikrai nedraudžiu. Maža to, aš ypač mėgstu lietuviškos virtuvės patiekalus – bulvinius blynus, cepelinus ir kitus“, - pasakojo dainininkė. Ji patikino, kad bulviniai patiekalai yra ir jos vyro, krepšininko Simo Jasaičio mėgstamiausių patiekalų meniu.
Tiesa, garsi moteris pasakojo, kad neseniai pasidarė maisto toleravimo testą ir labai nudžiugo jo rezultatais: „Panašu, kad aš nesu alergiška produktams, kurie sudaro didžiausią lietuviškų patiekalų racioną. Todėl galiu valgyti tai, ką noriu ir mėgstu.“
Lietuviškų patiekalų nevengia ir modelis bei tituluota gražuolė, „Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė-Česnauskienė. „Lietuvišką virtuvę su vyru (futbolininku Deividu Česnauskiu) ir vaikais įvertinome tik išvykę gyventi į Baku. Ne, supraskite mane teisingai, maistas ten skanus, bet jis neprilygsta mūsų cepelinams ar vėdarams“, - sakė ji.
Tobulas kūno formas turinti moteris pasakojo, kad visur svarbiausia – saikas. Tokio principo ji laikosi ne tik ragaudama nacionalinių šalies gardumynų, bet ir apskritai valgydama.
„Žmogaus organizmui reikia visko, viso produktų raciono. O Lietuviškos virtuvės sezoniškumas būtent tai ir suteikia. Žinoma, vaikams kartais norisi to vadinamo greito maisto ir jo mes nedraudžiame visiškai. Svarbiausia viską vartoti saikingai ir gerti vandenį. Daug vandens“, - sakė modelis.
Tiesa, kiek skeptiškiau į Lietuvos patiekalus žiūri aktorė Milda Štakėnaitė. Ji prisiminė, kad bulviniai patiekalai jai siejasi su vaikyste.
„Dabar lietuviškos virtuvės privengiu, nes ji man atrodo labai riebi. Bulvės, spirgučiai ir kuo daugiau mėsos – visa tai man asocijuojasi su vaikyste”, - prieš pasirodymą ant Liutauro Salasevičiaus scenos pasakojo M. Štakėnaitė.
O štai mitą apie lietuviškų patiekalų riebumą užsimojo paneigti restoranas „Bernelių užeiga“, L. Salasevičiaus kolekcijos „Šou“ pristatymo metu žinomoms šalies moterims ir kūrybinei komandai pasiūlęs kelių rūšių gurmaniškas salotas su antiena, vytintu kumpiu, užkandžius su lašiša, lietuvišku saliamiu, pyragėlius su sūriu įdaru ir kitus gardžius patiekalus.
„Bernelių užeigos“ rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė tikino, kad mūsų šalies virtuvė ne visuomet interpretuojama teisingai. „Vis dar stiprus įsitikinimas, kad lietuviška virtuvė – tai silkė ir cepelinai. Iš tiesų, viskas yra kitaip. Atsidarykite savo šaldytuvą ir suprasite, kad mūsų šalies racionas yra labai platus – šviežios sezoninės daržovės, žuvis, paukštiena. O kur dar grūdinės kultūros – nuo įvairiausių košių iki sveikuolių itin mėgtamų daigintų kviečių. Tad lietuviškos virtuvės patiekalų spektras išties platus - nuo lengvų užkandžių besirūpinantiems savo kūno linijomis iki sočių pietų“, - sakė E. Mažeikienė.
Jei jūs neturėjote galimybės pamatyti L. Salasevičiaus kolekcijos „Šou“ praėjusią savaitę – nusiminti neverta. Jau gegužės 1-ąją, 17.20 val. kolekcijos pristatymą, intriguojančias akimirkas iš užkulisių bei daugybę kitų įdomybių išvysite per žiūrimiausią televiziją TV3.