Vytaras kartu su savo anūku Kajumi imsis ypatingo projekto – jie patobulins praėjusioje laidoje nukritusią sodybos iškabą. „Menas yra menas – viskas gimsta čia ir dabar“, – su šypsena sakys Vytaras.
Dirbdami komandoje, jie prie iškabos pridės įvairių senų daiktų, kiekvienam suteikdami naują simbolinę reikšmę. Šis kūrybinis šeimos projektas ne tik atnaujins fermos įvaizdį, bet ir parodys, kaip svarbu visu tuo dalintis su artimaisiais. Juk, galų gale, taip kuriamos ir bendros vertybės.
Taip pat Vytaras pasiners į kulinariją. Šįkart jis gamins senovinį, raugo pagrindu ruošiamą patiekalą, kuris reikalauja ir kruopštumo, ir laiko. O šio šeštadienio laidos žiūrovai pamatys ne tik visą procesą, bet ir sužinos receptą!
„Šiandien pažvelgsime į istorinę virtuvę. Tai, ką darysiu, užtruks ne vieną dieną“, – sakys Vytaras, atskleisdamas pirmuosius putros gaminimo etapus.
Be to, į fermą atvyks Vytaro draugas ir kaimynas Marius. Jis Vytarui padės pagaląsti svarbiausius įrankius.
„Mano močiutė iš Kupiškio sakydavo: „Peilis toks bukas, kad ant jo į Rygą galima nujoti“. O aš turiu tokių bukų įrankių, kad su jais net ir iki Portugalijos būtų galima nuvažiuoti“, – su šypsena pasakos V. Radzevičius.
Marius, pritaikydamas „pomidorų žievelės testą“, pamokys Vytarą, kaip tiksliai įvertinti įrankių aštrumą.
„Jei peilis laisvai pjauna pomidorą ar svogūną, vadinasi, aštrumo jums pakanka“, – paaiškins jis, o Vytaras pridės, kad po bičiulio apsilankymo fermoje jo gyvenimas tapo kur kas aštresnis.
Be kūrybinių projektų ir kulinarinių eksperimentų, fermoje nepavyks išvengti ir kasdienių rūpesčių – Vytaras kartu su žmona Laisve spręs, kokius daiktus ūkyje palikti, o kokių jau laikas atsisakyti ar perleisti kitiems.
V. Radzevičius juokais prisipažins, kad jo „tvarkymosi manija“ dar nesibaigė, todėl bandys įrodyti, kad net senas grėblys gali būti panaudotas. Žinomas vyras visus nustebins iš jo sukūręs naują pakabą.
„Labai tikiuosi, kad Laisvė nesakys, jog aš čia užsiimu nesąmonėmis...“ – kaip visuomet progos pajuokauti nepraleis jis.
„Vytaro ferma“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!