• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio vakarą gausus būrys svečių susirinko į nuotaikingą, pavasariu alsuojančią šv. Velykų repeticiją, kur TV laidos „Virtuvės istorijos“ šefai Ilona Juciūtė ir Robertas Svetlauskas bei laidos prodiuserė Vaida Poderytė-Bernatavičė pasiūlė savo velykinių patiekalų idėjas.  

99

Šeštadienio vakarą gausus būrys svečių susirinko į nuotaikingą, pavasariu alsuojančią šv. Velykų repeticiją, kur TV laidos „Virtuvės istorijos“ šefai Ilona Juciūtė ir Robertas Svetlauskas bei laidos prodiuserė Vaida Poderytė-Bernatavičė pasiūlė savo velykinių patiekalų idėjas.  

REKLAMA

Iki Velykų likus vos savaitei, ilgametės TV3 kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ kūrybinė komanda ištikimiausius draugus, pašnekovus bei laidos partnerius sukvietė į jaukų ir smagų Velykinį vakarą, kuris įvyko „DOMDOM“ ir „Prenta“ sukurtoje laidos studijoje, rašoma pranešime spaudai.  

Renginio svečiai ne tik mėgavosi su meile paruoštais skanėstais ir gardžiais kokteiliais, bet ir domėjosi velykinio dekoro idėjomis, maloniai bendravo bei klausėsi gyvos muzikos, rašoma pranešime spaudai. 

REKLAMA
REKLAMA

Į renginį atvyko daugybė žinomų žmonių, tokių kaip Kristina Kaikarienė, Diana Dargienė su dukra Une, Simona Starkutė, Renata Šakalytė, Jolanta Svirnelytė, Gediminas Juodeika, Jurijus Smoriginas, Mindaugas Ponomariovas, Vaida Lisikaitė, Gerda Žemaitė, Tomas Grigaitis ir daugybė kitų.  

REKLAMA

Velykinė dvasia

Atvykę svečiai galėjo pajusti tikrą Velykų dvasią – juos pasitiko šventinėmis vaišėmis nukrautas bei stilingomis velykinėmis dekoracijos puoštas stalas, ant kurio puikavosi I. Juciūtės, R. Svetlausko ir V. Poderytės-Bernatavičės ruošti patiekalai. 

Ilona, Robertas ir Vaida susirinkusiems svečiams paragauti, o po to ir paruošti savo Velykų stalui siūlė tokius patiekalus, kaip škotiški kiaušiniai, tarta su feta, tortilijos su Halloumi sūriu ir karamelizuotais svogūnais, krevetės su mango salsa, kaimiško stiliaus Pate ir kitus neeilinius patiekalus.  

REKLAMA
REKLAMA

I.Juciūtė, pristatydama savo patiekalus susirinkusiems svečiams, ragino neapleisti tradicijų, tačiau nebijoti ir naujų skonių. 

„Velykos man visada buvo ypatinga šventė, nes tai yra atgimimo, vilties ir susibūrimo metas. Per didžiąsias metų šventes visada stengiuosi derinti tradicinius patiekalus, su kuriais visi užaugome, kartu su naujais skoniais ir kulinariniais atradimais.

Dabar turime puikias galimybes išbandyti vis kažką naujo, o tai kiekvienos šventės stalą paverčia dar ypatingesniu. Tikimės, kad ir šiandien jus įkvėpsime įnešti šiek tiek naujų skonių ir idėjų į savo namus“, – kalbėjo I. Juciūtė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilonai antrino ir „Kamado bono“ kepsninių virtuozas Robertas, kurio nuomone, šventinis stalas turi būti įvairus ir kupinas naujų skonių. Šefas Robertas liko ištikimas sau ir savo patiekalus kūrė su kepsninės pagalba. 

„Man Šv. Velykos visada asocijavosi su kiaušiniais, majonezu, krienais ir mamos ruošta šaltiena. Pats visada stengiuosi laikytis tradicijų, bet tuo pačiu ir išbandyti kažką naujo. Šiandien gaminau škotiškus kiaušinius, nes juk kiaušiniai – neatsiejama Velykų dalis.

REKLAMA

Džiaugiuosi, kad man pavyksta įrodyti, kad su „Kamado bono“ kepsnine galima paruošti ypatingus patiekalus net Velykų stalui. Visi šventiniai patiekalai turi savo magiją – jie vienija, suartina ir suburia žmones.

Linkiu, kad ir šios artėjančios šventės būtų pilnos gurmaniškų ir skanių patiekalų“, – pasakojo R. Svetlauskas. 

Savo patiekalus pristačiusi prodiuserė V. Poderytė-Bernatavičė sutiko su kolegomis – tradicijų ir naujovių sintezė visada lydi ir jos šventinį stalą. Tačiau estetiką kulinarijoje dievinanti moteris taipogi pabrėžė ir serviravimo svarbą.  

REKLAMA

„Aš išties dievinu baltą mišrainę, silkę ir kitus tradicinius skonius, tačiau, kaip ir kolegoms, šalia man visada norisi ir kažko šiuolaikiško, naujo, kitokio, todėl jau daug metų tiek per Velykas, tiek per Kalėdas mūsų šeimos stalą puošia daug įvairių patiekalų.

Tačiau, ar kalbame apie įdarytus kiaušinius, ar aštuonkojo užkandį, man visada labai svarbu, kad viskas būtų patiekta nepriekaištingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patiekalus puošiu įvairiausiais žalumynais, pasitelkiu gražius serviravimo indus, dekoracijas ir kitus atributus. Kaip ir mūsų laidos studijoje ar mano namuose, taip ir šiame renginyje nepriekaištingu serviravimu bei dekoravimu pasirūpino indų ir interjero ekspertai „Žana“, – pasakojo V. Poderytė-Bernatavičė. 

Prie velykinio pusryčių ar pietų stalo susitinka artimiausi žmonės, todėl verta pasistengti, kad jis ne tik būtų nuklotas gardžiais patiekalais, bet ir džiugintų akį bei atspindėtų šios pavasario šventės dvasią. Šiam tikslui įgyvendinti stalo serviravimo ekspertų komanda sukūrė išties išskirtinę bei šventišką stalo serviruotę, kurioje subtiliai dera tradicijos ir naujovės.  

REKLAMA

Stalui serviruoti  pasirinkti balto porceliano indai, krištolo taurės bei nestandartinių formų įrankiai. Šiais metais asortimente jų itin gausu: nuo plikas medžių šakas primenančių stalo įrankių iki šaukštų, peilių ir šakučių, atrodančių lyg senoviniai žemės ūkio įrankiai.  

Stalo serviruotei pagyvinti buvo pasirinktos įvairios velykinės dekoracijos, tokios kaip putpelių kiaušiniai, žaismingi zuikiai, spalvotos plunksnos, gėlėmis išmarginta stalo tekstilė, kuri šventiniam stalui suteikia daugiau gyvybės ir žaismingumo. 

REKLAMA

„Mūsų asortimente rasite įvairių šventinių dekoracijų kiekvieno skoniui, kurios pridės žavesio ir spalvingumo, sukurs jaukią, stilingą bei išskirtinę aplinką jūsų namuose.

Nesvarbu, ar tai būtų kasdienis pietų, ar šventinis stalas, puoškite jį ir netaupykite gražiausių indų ypatingoms progoms – paverskite švente kiekvieną dieną!“, – renginio metu sakė salonų vadovė Neringa Grigonienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svečiams padegustavus Ilonos, Roberto ir Vaidos kurtų patiekalų, susirinkusieji buvo pakviesti keliauti į kitą renginio erdvę, kurioje juos pasitiko dar daugiau skanaus maisto – renginių maitinimo profesionalai pasiūlė, kokiomis vaišėmis nustebinti ir visko mačiusius.  

Svečiai ragavo tokius skanėstus, kaip miško grybų ir trumų crostini, avietėse marinuotą lašišą, karališkas krevetes su ananasais, vištienos suktinukus su mango salsa ir kitus gurmaniškus užkandžius . 

REKLAMA

Kaip renginyje teigė „Spoon to the moon“ vadovė Judrė Antanaitė, maistas neabejotinai yra labai reikšmingas kiekvienoje šventėje.  

„Maistas yra tikrai viena svarbiausių kiekvienos šventės dalių, tad džiaugiamės, galėdami savo patiekalais vaišinti tokius gero maisto ekspertus, kaip velykinio „Virtuvės istorijų“ renginio svečiai bei kūrybinė komanda.

Visada stengiamės stebinti skonių įvairove, šviežumus, pateikimu, akį traukiančiomis spalvomis.

REKLAMA

Šv. Velykos – nuostabi šventė, dvelkianti pavasario kvapais ir bundančia gamta. Mėgaukimės ir branginkime akimirkas kartu, o jei norite, kad tos akimirkos dar būtų ir gardžios, visada galite kreiptis į mus“, - renginio metu teigė J. Antanaitė. 

Gausias vaišes vainikavo gyvo garso koncertas, kuri atliko... projekto „Virtuvės istorijos“ koordinatorė ir viešųjų ryšių specialistė Ieva Predkutė!  

REKLAMA
REKLAMA

„Mano projektų komandose visapusiškai talentingi žmonės dirba ne tik kadre, bet ir už kadro! Garsiais plojimais pasitikite „TV TOPO“ projektų ir viešųjų ryšių koordinatorę Ievą, kurios nuostabus balsas ir dainos mus džiugina filmavimų metų. Išduosiu paslaptį, Ieva dainuoja nuo mažens, savo laimę yra išbandžiusi ir „X-faktoriuje“... Paplokite Ievai“, – kolegę pristatė V. Poderytė-Bernatavičė.  

Sveikinimo žodį visiems susirinkusiems tarė ir renginio vietos šeimininkė – virtuvės projektų „DOMDOM“ direktorė Rasa Kaminskienė.  

„Draugystė su „Virtuvės istorijomis“ praturtina mūsų virtuves ne tik maisto kūryba, bet ir įdomiais pokalbiais. Esame laimingi, kad mūsų studijoje vyrauja džiugios, pavasariškos ir velykinės nuotaikos.

Mūsų tikslas visada yra sukurti savo klientams tokias virtuves, kuriose būtų jauku ir gera, kuriose norėtųsi leisti laiką ir gaminti. Smagu, kad su laidos komanda galime skleisti žinutę apie virtuvės ritualų malonumus ir skatinti gaminti patį skaniausią naminį maistą“, – kalbėjo R. Kaminskienė. 

Prie sveikinimų prisijungė ir buitinės technikos profesionalų „Prenta“ personalo vadovė Sandra Česnavičienė.  

„Šv. Velykos – viena didžiausių ir gražiausių metų švenčių, kuomet laikas artimiausiųjų rate yra itin svarbus ir malonus.

REKLAMA

Kad šventės laiką būtų galima pasitikti be didelių vargų, į pagalbą atkeliauja mūsų buitinė technika, kuri tampa itin svarbi šventinio pasiruošimo dalis, nes leidžia viską padaryti greitai, lengvai ir be didelio vargo.

Džiaugiamės, kad laida „Virtuvės istorijos“ padeda mums apie tai kalbėti ir padėti žmonėms pasilengvinti buitį!“, – pasakojo S. Česnavičienė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų