Aukcionas įvyko gurmė burgerių festivalio „Vilnius Burger Fest“ metu. Šiuos burgerius ruošė Vilniaus restorano „Drama Burger“ šefai, o aukciono vedlio amplua teko VMG idėjiniam lyderiui Alfui Ivanauskui.
Aukscionui startavus pirmasis jo dalyvis pasiūlė vos 1 eurą. Tačiau azartas augo ir netrukus vienas renginio dalyvis už akyse neregėtą patiekalą turėjo pakloti 101 eurą. Paklaustas, kiek burgerių galėtų suvalgyti už tokią sumą, atkirto: "Man atrodo, už bet kokią sumą suvalgytum ne daugiau nei 3 burgerius".
Vyras tikino nesigailintis už tokią sumą įsigijęs vieną burgerį, tačiau juokavo: "Tikiuosi pamatęs nenusivilsiu". Antrojo aukciono metu kaina pakilo dar aukščiau. Renginio dalyvė už burgerį nepagailėjo net 120 eurų.
Kulinarinių knygų autorius, radijo ir TV laidų vedėjas bei lektorius prisipažino esąs prisiekęs burgerių gerbėjas. Pastaruoju metu lankęsis Singapūre, Honkonge ir Niujorke, jis teigia, kad Lietuvoje ruošiami burgeriai yra pasaulinio lygio.
„Labai džiaugiuosi, kad su laiku auga žmonių supratimas apie maistą, o poreikių kartelė vis kyla aukštyn. Mes visi norime valgyti tik skaniausius mėsainius, kurie būtų paruošti iš aukščiausios kokybės produktų. Tai, kad buvo sugalvotas toks aukcionas ir kokie jame bus pateikti mėsainiai, yra geriausias šios tendencijos įrodymas“, – pasakojo A. Ivanauskas.
Aukcione buvo pateikti trys burgeriai. Tai – ėriuko kulno burgeris, „Tomahawk“ didkepsnio burgeris su ant grilio keptu „Manchego“ sūriu, bei Kobės jautienos burgeris su aukso popieriumi, kuriame taip pat bus dvejus metus brandinto „Parmigiano Reggiano“ sūrio, juodųjų trumų ir ančių kepenėlių pašteto foie gras.
„Šiuo pirmą kartą rengiamu aukcionu norime akcentuoti gurmė burgerio įvairovę. Festivalyje galima paragauti daugybę įvairių burgerių: vegetariškų, su žuvimi, įvairiausiomis mėsos rūšimis, egzotiškais ingredientais ir tokių, kurių paruošimas gali trukti daugiau nei parą“, – teigė vienas festivalio iniciatorių Simas Slabačiauskas.
Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis vienija kulinarijos entuziastus, ypatingą dėmesį skiriančius šio patiekalo paruošimui. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi šviežiais ir kokybiškais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.
Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių, kai virtuvės šefai suvokė, kad burgeris gali būti ruošiamas iš pilnaverčių ir šviežių produktų, o jų derinimo galimybės yra beribės. Prieš penkerius metus gurmė burgerių banga pasiekė ir Lietuvą.
Pasaulines tendencijas puikiai atspindi „Vilnius Burger Fest“ lankytojų skaičius: 2015 m. jame apsilankė 6000 žmonių, o praėjusiais metais – virš 7000.