• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vasaros, šiaudų, riešutų skonio, lyg saulėgrąžos ar aštrūs traškučiai“, – taip vabzdžius apibūdino restorano „Pestaurant“ lankytojai. Tik vieną dieną Vilniuje veikęs vabzdžių restoranas susilaukė daugybės dėmesio. Renginį inicijavusios kenkėjų kontrolės kompanijos „Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė stebisi vilniečių drąsa ir džiaugiasi, kad daugeliui renginys paliko neišdildomus įspūdžius.

„Vasaros, šiaudų, riešutų skonio, lyg saulėgrąžos ar aštrūs traškučiai“, – taip vabzdžius apibūdino restorano „Pestaurant“ lankytojai. Tik vieną dieną Vilniuje veikęs vabzdžių restoranas susilaukė daugybės dėmesio. Renginį inicijavusios kenkėjų kontrolės kompanijos „Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė stebisi vilniečių drąsa ir džiaugiasi, kad daugeliui renginys paliko neišdildomus įspūdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vakar įveikėme per kilogramą įvairiausių vabzdžių. Didžiausio dėmesio susilaukė 6 cm ilgio skėriai ir aštrios milčiaus lervos. Kai kuriems iš restorano svečių iš tiesų reikėjo daug drąsos įveikti vabzdį – jie bandė ir užsimerkti, ir nekvėpuoti, padėdavo ir vėl pakeldavo, tačiau daugelis ragavo ir mėgavosi“, – apie globalinį projektą pasakoja M. Kutkaitė.

REKLAMA

Pašnekovė tikina, kad pagrindinė šio renginio idėja – paskatinti diskutuoti, klausti apie kenkėjų keliamas problemas.

„Vapsvos, žiurkės, pelės, tarakonai, skruzdėlės, blakės, blusos gali tapti labai rimta problema bet kuriam gyventojui. Labai dažnai kenkėjai naikinami netinkamomis priemonėmis, darant žalą savo ir artimųjų sveikatai, aplinkai. Be to, daugeliui kalbėti apie namuose apsigyvenusius tarakonus, blusas ar kitus gyvius vis dar gėda. Dalyvavimas projekte paskatino diskusijas, su ragautojais pasidalijome savo žiniomis, patarimais“, – įspūdžiais dalijasi kenkėjų kontrolės ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonių grupės „Rentokil“ iniciatyva birželio 4 d. įvairiausiais egzotiniais gyviais buvo mėgaujamasi ne tik Lietuvoje, bet Australijoje, Prancūzijoje, Pietų Afrikoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse. M. Kutkaitė, paklausta, ar kitos šalys ragavo tuos pačius vabzdžius, pasakoja, kad kai kurios šalys vaišino sumuštinukais, pagardintais skėriais, desertais su skruzdėlėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad kitais metais, galėsime pasiūlyti dar daugiau gardėsių. Kas žino, gal kepsime tarakonus ir ragausime balandžių“, – intrigą kuria ekspertė ir ragina lietuvius prisipažinti, kokių kenkėjų bijo labiausiai: http://freeonlinesurveys.com/app/showpoll.asp?qid=477029&sid=6hz25fphf46kxoq477029&new=True.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų