Karalius Karolis pirmenybę atiduoda ekologiškiems, sezoniniams ir šviežiems produktams, tačiau ir toliau kovojant su vėžiu jam teko padaryti kai kurių pokyčių mityboje.
Karalienės Camillos sūnus Tomas Parkeris Bowlesas atskleidė, kad karalius Karolis ne tik pradėjo per pietus valgyti avokadus, bet ir išbraukė iš savo raciono raudoną mėsą, rašo express.co.uk.
Vėžiu susirgęs karalius privalėjo atsisakyti 1 produkto
„Nesu mitybos specialistas, bet žinau, kad maistas gali būti vaistas organizmui, – sakė jis. – Jis žino, kokio maisto jam reikia.“
„Nemanau, kad Karoliui buvo sunku atsisakyti raudonos mėsos, – žurnalui „OK! sakė buvusi BBC karališkoji korespondentė Jennie Bond. – Jis visada labai sąmoningai rūpinosi savo mityba. Karalius Karolis labai retai valgo pietus. Ir daugelį metų jis sąmoningai dvi dienas per savaitę nevalgydavo nei mėsos, nei žuvies.“
„Pastaraisiais metais jis taip pat sumažino pieno produktų vartojimą, – pridūrė J. Bond. – Iš dalies dėl aplinkosaugos sumetimų, tačiau dabar turi medicininių paskatų visiškai atsisakyti raudonos mėsos.“
J. Bond paaiškino, kad Karoliui labiausiai gali trūkti ekologiškos keptos ėrienos, tačiau jis labai susitelkęs į pasveikimą.
Pasak karališkojo virtuvės šefo Grahamo Newbouldo, Karolis visada renkasi sveikus pusryčius. „Jis valgo naminę duoną, dubenį šviežių vaisių ir geria šviežių vaisių sultis, – aiškino jis. – Kad ir kur keliautų Karolis, pusryčių dėžutė keliauja kartu su juo.“
Pasak šefo, joje būna šešių skirtingų rūšių medaus, kelių rūšių dribsnių bei mėgstamų džiovintų vaisių.
Dar vieną specifinį pusryčių pageidavimą atskleidė buvęs karališkasis virėjas Darrenas McGrady, kuris monarcho šeimai dirbo daugiau nei 15 metų. Jis paaiškino, kad karaliaus Karolio virtuvės sandėliuke visada privalėjo būti jo mėgstamų produktų.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!