• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį TV3 laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė kvies pasinerti į įtemptą filmą su garsiąja aktore Keira Knightley. O visiems Holivudo žvaigždės gerbėjams jie dar atskleis ir jos mėgstamiausią itališką patiekalą. Ar atspėsite, koks jis?

29

Šį šeštadienį TV3 laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Laurynas Suodaitis ir Vaida Poderytė-Bernatavičė kvies pasinerti į įtemptą filmą su garsiąja aktore Keira Knightley. O visiems Holivudo žvaigždės gerbėjams jie dar atskleis ir jos mėgstamiausią itališką patiekalą. Ar atspėsite, koks jis?

REKLAMA

Šį šeštadienį TV3 žiūrovų dėmesį prikaustys įtampos kupinas kriminalinis trileris „Bostono smaugikas“ (angl. „Boston Strangler“). Tai – tikrais įvykiais paremtas filmas, nukelsiantis į 7-ojo dešimtmečio Bostoną, kai miestą siaubė serijinis žudikas.

Garsi ir talentinga aktorė K. Knightley čia įkūnija pagrindinę filmo heroję žurnalistę, kuri pirmoji susieja žiaurias žmogžudystes ir ryžtasi paviešinti tiesą. Kartu su kolega, ji stoja į pavojingą kovą su valdžia, visuomenės skepticizmu ir pačiu žudiku.

Šis trileris parodys ne tik nusikaltimus, bet ir istoriją apie žiniasklaidos galią, moterų ryžtą ir tiesos kainą. Ar pavyks sustabdyti smaugiką, kol nebus per vėlu?

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – tikra istorija paremtas trileris. Veiksmas vyksta 7-ajame dešimtmetyje, Bostone. 1962 metais buvo rasta pirmoji auka – vyresnio amžiaus moteris, kuri buvo žiauriai nužudyta ir išniekinta. Per dvejus metus mieste įvykdyta dar 12 panašių žmogžudysčių. Tuomet atsiranda ryžtinga ir sumani žurnalistė Loreta McLaughlin, pasiryžusi išsiaiškinti tiesą. Ji ne tik paviešina šiuos nusikaltimus, bet ir imasi detektyvės vaidmens, siekdama atskleisti, kas slepiasi už šiurpios žmogžudysčių serijos“, – pasakos L. Suodaitis.

REKLAMA

Atskleis dar niekam negirdėtas detales

Charizmatiškasis laidos duetas šį kartą neapsiribos tik kino juostos siužetu. Laidoje Laurynas ir Vaida dalinsis ne tik naudingais kulinariniais patarimais, bet ir atskleis dar niekam negirdėtų detalių apie aktorę K. Knightley.

„Ji – ypatinga moteris, karjerą pradėjusi vos 6-erių, augusi aktorių šeimoje Didžiojoje Britanijoje. Sulaukusi 12-os metų, ji jau buvo suvaidinusi kultiniame filme „Žvaigždžių karai“ kartu su kita garsia aktore Natalie Portman. Tiesa, abi šios aktorės buvo ir tebėra tokios panašios, kad vaikystėje net jų mamos sunkiai galėjo jas atskirti! K. Knightley sukūrė daugybę įsimintinų vaidmenų ir pelnė daug apdovanojimų, o man ypač patiko jos filmai „Puikybė ir prietarai“, „Hercogienė“ ir „Ana Karenina“, – pasakos Vaida.

REKLAMA
REKLAMA

Anot laidos vedėjos, šios aktorės gyvenime skandalų mažai – ji itin saugo savo šeimos privatų gyvenimą bei nenaudoja jokių socialinių tinklų.

„Man Keira labai imponuoja ne tik kaip aktorė, bet ir kaip mama bei moteris. Beje, ji turi itin didelę silpnybę... bateliams! Keira juos kolekcionuoja ir, kaip sako pati, nesvarbu, ar bateliai jai yra per maži, ar per dideli. Jei jie labai gražūs – juos būtinai reikia nusipirkti“, – šypsodamasi pasakos Vaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos vedėjai besijuokdamas pritars ir jos kolega Laurynas. Jis teigs, kad vyrai taip pat turi savo unikalių kolekcionavimo pomėgių, tik dažnai jie būna šiek tiek kitokie...

„Tai – labai panašu į daugelį vyrų, kurie kolekcionuoja kojines. Nesvarbu, kad jos jau skylėtos ar nusidėvėjusios, vis tiek jos laikomos stalčiuje, nes kažkaip nesinori atsikratyti“, – juoksis jis.

REKLAMA

Itališkas kulinarinis šedevras

Kadangi šio šeštadienio kino juostos žvaigždė K. Knightley yra itališkos virtuvės gerbėja, šįkart laidos virtuvėje garuos klasikinis tagliatelle alla Bolognese – vienas jos mėgstamiausių patiekalų!

Apie šį itališką kulinarinį šedevrą daug įdomių detalių atskleis laidos vedėja Vaida, kuri jau kelis metus gyvena tarp Lietuvos ir Italijos.

„Labai norisi papasakoti ir apie šio kultinio italų kilmės patiekalo kilmę. Jei norime nukeliauti į jo ištakas, turime atsigręžti į XVIII amžių, tačiau ne į patį Bolonijos miestą, o į Bolonijos provincijoje esančią Imolą. Pasakojama, kad ten dirbęs vieno kardinolo virėjas ne tik sukūrė garsųjį padažą, bet ir sukombinavo jį su makaronais. Taip gimė tobula šio patiekalo kombinacija“, – įdomia istorija pasidalins Vaida.

REKLAMA

Beruošdami šį gardų itališką patiekalą, laidos vedėjai pasidalins ir naudingais kulinariniais patarimais, kurie pravers kiekvienam itališkos pastos mėgėjui.

Anot laidos vedėjos, gaminant tikrą Bolognese padažą, svarbu laikytis kelių pagrindinių taisyklių, kurios garantuos autentišką skonį ir tikrą itališką kulinarinę patirtį.

„Prieš gaminant Bolognese padažą, svarbu atkreipti dėmesį į kelis esminius dalykus. Pirmiausiai, mėsa – ji turi būti riebi ir itin kokybiška. Taip pat reikia maišyti dvi rūšis mėsos – jautieną ir kiaulieną. Nepamirškite ir šoninės – ji suteikia padažui išskirtinį skonį. Visi ingredientai turi troškintis ilgai, apie 2–3 valandas, priklausomai nuo porcijos dydžio. Troškinimo pabaigoje nepamirškite pieno“, – naudingais patarimais dalinsis laidos vedėja V. Poderytė-Bernatavičė.

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų