- Varškė, desertinė, 800 gramų
- Sausainiai, biskvitiniai, 500 gramų
- Arbata, šviežiai užplikyta ir pasaldinta, 1 stiklinė
- Grietinėlė, 1 stiklinė
- Graikiniai riešutai, 100 gramų
- Razinos, 50 gramų
- Cukraus pudra, 1 stiklinė
- Romas, 75 mililitrai
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Apelsinai, žieveles, cukruje kepintos, 4 šaukštai
- Mandarinai, 500 gramų
- Šokoladas, juodasis, tarkuotas
Gaminimas:
Razinas išmirkyti pusėje nurodyto kiekio romo. Riešutus sukapoti. Mandarinus nulupti ir išdalyti skiltelėmis. Trynius išsukti su cukraus pudra, sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Supilti grietinėlę, likusį romą, suberti riešutus, apelsinų žieveles ir rome išmirkytas razinas. Masę gerai išmaišyti. Didelę lėkštę iškloti sausainiais, apšlakstyti juos arbata. Ant sausainių uždėti sluoksnį varškės, po to mandarinų, vėl sluoksnį arbata apšlakstytų sausainių ir sukrėsti likusią varškę. Viršų papuošti likusiais mandarinais ir apibarstyti tarkuotu šokoladu (šonus). Prieš patiekiant 2-3 valandas palaikyti šaldytuve.
REKLAMA