• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko tik žmonės nevalgo. Jei turėtumėte galimybę pakeliauti po pasaulį ir susipažinti su įvairių tautų ir šalių virtuvėmis, galime lažintis, ne kartą ir ne du susirauktumėte, o gal net pagalvotumėte, kad pats šito dalyko neragautumėte niekuomet gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA

1. „Hakarl“. Islandų fermentuotas ryklys

„Hakarl“ – Islandijoje ypač populiarus užkandis. Milžiniški rykliai sugaunami ir keturis-penkis mėnesius vytinami sukabinti, fermentuojami. Maistui patiekiami ryklio mėsos kubeliai, susmaigstyti ant dantų krapštukų. Paprastai kubeliai būna tąsūs ir rausvi arba balti ir minkšti.

REKLAMA

Hakarl (Oddee.com nuotr.)Hakarl (Oddee.com nuotr.)

2. Balut. Apvaisintas anties kiaušinis

„Balut“ – apvaistintas anties kiaušinis, su dalinai susiformavusiu vaisiumi viduje. Paprastai šis užkandis valgomas pradaužus lukštą ir išgėrus viduje esantį skystį. Tuomet vaisius yra pabarstomas druska ir pipirais bei valgomas žalias. Užkandis ypač populiarus Filipinuose ir dalyje Pietryčių Azijos šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Balut (Oddee.com nuotr.)Balut (Oddee.com nuotr.)

3. Kanniko. Karamelizuoti krabai

Žvilgantys nuo lydyto cukraus ir pabarstyti prieskoniais karamelizuoti krabai primena ir saldumynus, ir žuvį. Šie užkandžiai yra ypač populiarūs Japonijoje.

Kanniko (Oddee.com nuotr.)Kanniko (Oddee.com nuotr.)

4. Casu Frazigu. Itališkas lervų sūris

Brandinant „Rotten“ sūrį, musė Piophila casei padeda savo kiaušinius į jį. Kai gimsta lervos, jos juda per sūrį, kartu su išmatomis gamina fermentus, kurie sūriui suteikia neapsakomai aštrų kvapą, bjaurų skonį ir kreminę, minkštą tekstūrą. Šis sūris kai kurių šeimų patiekiamas per vestuves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Casu Frazigu (Oddee.com nuotr.)Casu Frazigu (Oddee.com nuotr.)

5. Escamomes. Skruzdžių kiaušiniai

„Escamomes“ gaminamas iš juodųjų skruzdėlių kiaušinių, kurie renkami iš skruzdėlių kolonijų, apsigyvenusių agavų laukuose. Svarbu surinkti kiaušinius iki tol, kol iš jų dar neišsirito skruzdėlės, o rinkėjai turi saugotis įgėlimų. Escamomes skonis dažnai prilyginamas kukurūzams ir šis užkandis ypač dažnai patiekiamas su tako paplotėliais.

REKLAMA

Escamomes (Oddee.com nuotr.)Escamomes (Oddee.com nuotr.)

6. Kalmarų rutuliukai

Tai populiarus kinų užkandis, apskrudęs ir kietesnis iš išorės, o minkštas viduje.

Kalmarų rutuliukai (Oddee.com nuotr.)Kalmarų rutuliukai (Oddee.com nuotr.)

7. Džiovintos laukinės žuvelės

Tai kinų gaminamas užkandis, skirtas vaikams ir eksportuojamas į Rusiją. Kitoje pakelio pusėje esanti produkto sudėtis gąsdinančiai trumpa: užkandžio gamybai naudota tik žuvis ir druska.

REKLAMA

Džiovintos laukinės žuvelės (Oddee.com nuotr.)Džiovintos laukinės žuvelės (Oddee.com nuotr.)

8. Žiogas ant pagaliuko

Jeigu gyvenate Pekine ar Bankoke, greičiausiai esate tikras žiogų ant pagaliukų mėgėjas. O galbūt jums labiau patinka mažyčiai žvirbliukai, pelės, gyvatės? O galbūt skorpionų sriuba?

Žiogas ant pagaliuko (Oddee.com nuotr.)Žiogas ant pagaliuko (Oddee.com nuotr.)

9. Juodasis česnakų šokoladas

Japonų juodasis česnakų šokoladas atrastas Takko Shoji, kuris ištyręs atrado, kad fermentuotas juodasis česnakas sumaišytas su juoduoju šokoladu gali suteikti energijos ir skatinti virškinimą, jei yra valgomas kelis mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juodasis česnakų šokoladas (Oddee.com nuotr.)Juodasis česnakų šokoladas (Oddee.com nuotr.)

10. Kiaulės odelės

Kepta arba skrudinta kiaulės oda – gana dažnas užkandis daugelyje šalių. Šis užkandis dažnai patiekiamas džiovintas arba paskanintas čili pipirais, jį galima valgyti dar šiltą arba nusipirkti šaldyto.

Kiaulės oda (Oddee.com nuotr.)Kiaulės oda (Oddee.com nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų