• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valentino dieną poros didelį dėmesį skiria originalumui: nekasdieniški SPA malonumai, vakarienės ant namų stogų, romantiški koncertai. Galimybės pasiūlyti išskirtinių potyrių nepraleido ir tarptautinių maršrutų organizatorius „Lux Express“, kuris meilės dieną autobusą pavertė restoranu.

24

Valentino dieną poros didelį dėmesį skiria originalumui: nekasdieniški SPA malonumai, vakarienės ant namų stogų, romantiški koncertai. Galimybės pasiūlyti išskirtinių potyrių nepraleido ir tarptautinių maršrutų organizatorius „Lux Express“, kuris meilės dieną autobusą pavertė restoranu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įprastiniu reisu Vilnius-Ryga buvo pakviesti vykti garsūs Lietuvos tinklaraštininkai, o gurmaniškus patiekalus jiems ruošė žymus Lietuvos šefas Mantas Dobradziejus.

REKLAMA

Į gurmaniškų potyrių ir romantiškų emocijų kelionę leidosi gerai žinomos Lietuvos žmonės: sporto trenerė Inga Žuolytė su sužadėtiniu, tinklaraštininkės Greta Bitinaitė su bičiule ir Kamilė Dambrauskaitė su mylimuoju. Taip pat Valentino dienos gurmaniškoje kelionėje dalyvavo ir keturi laimingieji, laimėję šią išvyką socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA

Virtuvės šefas Mantas Dobradziejus teigia, jog meilę su artimaisiais reikia švęsti kasdien, neakcentuojant specialios datos. Tačiau tiems, kurie Valentino dieną siekia nustebinti antrąją pusę, žymus šefas atskleidžia, kodėl kokybiškas maistas ir nauji skoniai yra tarsi Valentino dienos atributas. „Yra posakis: „Per skrandį meilė ateina ir pasilieka“, turbūt dėl to žmonės vis dažniau renkasi šią dieną paminėti ne dovanodami dovanas, o drauge kurdami akimirkas. Be to, per maisto prizmę žmonės įgauna naujų potyrių, kas daro juos laimingesnius”, – mintimis apie meilės šventę dalijasi M. Dobradziejus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meilės dienos meniu su afrodiziakais

Kelionės metu, poros ragavo tris specialiai romantiškam projektui prabangiame autobuse paruoštus patiekalus. Užkandžiams M. Dobradziejus skyrė didelį dėmesį pasirinkdamas lašišą ir avokadus – šie ingredientai pasaulyje gerai žinomi kaip afrodiziakai. Kaip teigia kulinaras, apsispręsti, iš ko gaminti pagrindinį patiekalą nebuvo sunku – dažniausiai paprasti skoniai sukuria ypatingus pojūčius.

REKLAMA

„Kartais norint nustebinti žmogų ypatingais skonio pojūčiais, nereikia ieškoti įmantrių ingredientų. Patį pirmąjį užkandį pasirinkau kaip lengvą, šviežią patiekalą, kuris per daug neįpareigoja. Pagrindiniam patiekalui, siekiant išryškinti jo stiprybę, pasirinkau anties krūtinėlę – man tai vienas mėgstamiausių patiekalų, kuriuos malonu ir gaminti, ir valgyti. Be to, visi ingredientai buvo pasirinkti derinant bendrą visų trijų patiekalų skonį, todėl desertui gaminau išskirtinių natų lazdyno riešutų sūrio pyragą. Visi trys patiekalai skirtingi, tačiau meilės dienai ypač tinkami“, – savo pasirinkimus dėsto virtuvės šefas.

REKLAMA

Svarbiausia ne dovanos, o laikas kartu

Specialus Valentino dienai ruoštas kompanijos „Lux Express“ autobusas, kelionės dalyvius nugabeno į Rygą, kur įsimylėjėlių poros turėjo galimybę pasižvalgyti po kaimyninės šalies žymiausius objektus ir lankytinas vietas.

Mados tinklaraštininkė Kamilė Dambrauskaitė įsitikinusi, kad Valentino diena yra galimybė trumpam sustoti ir originaliai praleisti šventinę dieną, todėl su malonumu leidosi į netikėtą kelionę: „Šiame projekte dalyvauti nusprendėme, nes apie virtuvės šefo gaminamą maistą autobuse dar niekada nebuvome girdėję! Tuo pačiu sužavėjo mintis praleisti dalį Valentino dienos kitoje aplinkoje, šiuo atveju – vaikštant po gražųjį Rygos senamiestį su mylimuoju“, – pasakoja K. Dambrauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita žymi Lietuvos tinklaraštininkė Greta Bitinaitė teigia, jog per Valentino dieną neskiria ypatingo dėmesio dovanų ieškojimui ar kitoms romantiškoms subtilybėms, tačiau visada stengiasi atrasti laiko pabūti kartu su antrąja puse.

„Manau, jog žmonės šiuo metu labiau vertina dėmesį, jiems skiriamą laiką, negu daiktus ar dovanas, todėl pirmenybę teikia laikui kartu. O maistas, šventinė vakarinė – puikus variantas praleisti laiką kartu ir atrasti naujų skonių. Gurmaniškas maistas padaro akimirkas dar ypatingesnes, leidžia sukurti šventinę nuotaiką, trumpam pabėgti nuo rutinos”, – pasakoja G. Bitinaitė.

Idėja paversti autobusą restoranu – pirmoji Lietuvoje. Kaip teigia virtuvės šefas, tai puiki galimybė išlipti iš savo komforto zonos: palikti virtuvę su visa įranga, personalu ir leistis į gurmanišką kelionę tiesiog autobuse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų