• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viename sostinės pramoniniame rajone įsikūrusiame ceche intensyviai triūsia konditerijos ekspertų ir televizijos profesionalų komanda. Metalines duris puošia užrašas „Tylos. Vyksta filmavimas“, o užlipus į antrąjį pastato aukštą nosį pradeda kutenti gardūs kepinių kvapai. „Atsiprašau“, – man taria trys raumeningi vyrukai, nešantys didžiulius miltų krepšius. „Bus įdomu“, – susimąstau dar nė nepravėrusi filmavimo aikštelės durų.

8

Viename sostinės pramoniniame rajone įsikūrusiame ceche intensyviai triūsia konditerijos ekspertų ir televizijos profesionalų komanda. Metalines duris puošia užrašas „Tylos. Vyksta filmavimas“, o užlipus į antrąjį pastato aukštą nosį pradeda kutenti gardūs kepinių kvapai. „Atsiprašau“, – man taria trys raumeningi vyrukai, nešantys didžiulius miltų krepšius. „Bus įdomu“, – susimąstau dar nė nepravėrusi filmavimo aikštelės durų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA

Moderni virtuvė, daugybė kamerų ir preciziškai atsverti bei ant stalų sudėlioti ingredientai – švieži vaisiai, kvapnus šokoladas ir kiti konditerių žaisliukai, sunkiai suvokiami man, virtuvėje ne itin dažnai beisukiojančiai asmenybei.

„Sveika, mano vardas Ali“, – išgirstu TV3 televizijos rudens sezono premjeros – projekto „Gardu Gardu“ sumanytojo ir vedėjo Ali Gadžijevo balsą. Naujame laidos sezone besifilmuojantis konditerijos meistras šiomis dienomis intensyviai dirba filmavimo aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis laidos sezonas nuo pirmojo, rodyto per TV8, skirsis tuo, kad į kepinių gaminimą įtrauksime žinomą žmogų. Norime parodyti, kad gaminti yra tikrai lengva ir tą daryti gali visi“, – patikina Ali į laidą pakvietęs nieko bendra su konditerija neturinčius žinomus visuomenės veikėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar saldūs iššūkiai žinomų svečių negąsdina? „Svečius prisikviesti lengva. Visos viešnios tikrai nori dalvauti. Tiktai vienintelė problema, oi blemba, aš dabar atostogauju, aš išvažiavus. Kas daugiau... Nori dalyvauti. Gal visgi yra noras ir mokėti gaminti desertus?“ – juokėsi pašnekovas.

REKLAMA

O kokius patarimus Ali galėtų duoti visiškai su konditerijos gamyba nedraugaujančiam žmogui? Pavyzdžiui, man?, – pasiteirauju. „Pats svarbiausias dalykas konditerijoje – tiksliai susisverti ingredientus pagal receptą. Negali būti vienas šaukštas, dvi stiklinės ir panašiai, juk pas vieną stiklinė tokia, pas kitą kitokia. Ir viskas pavyks. Labai svarbus eiliškumas. Su temperatūromis elementaru, pavyzdžiui, grietinėlė negali būti kambario temperatūros, ji turi būti šalta. Tad konditerijoje, mano manymu, galioja dvi pagrindinės taisyklės: teisingas svoris ir teisinga temperatūra“, – patarimų negaili konditeris, šyptelėdamas, kad gaminti turėčiau pamėginti ir aš.

REKLAMA

Ali akys įsižiebia paklausus ir apie malonius tėvystės džiaugsmus. Gegužės pabaigoje kartu su sužadėtine Patricija Žuromskyte žinomas vyras susilaukė sūnelio Ajaus. „Viskas pasikeitė šimtu procentu. Visiems sakau, kad tas nėštumo laikotarpis yra pereinamasis ne tik būsimajai mamai, bet ir tėčiui. Mes kartu visa tai išgyvenome, augome. Ir jeigu aš būčiau tuos devynis mėnesius nedalyvavęs kartu ir bėgęs, kažką veikęs, tėvystės periodo pradžioje mane būtų ištikęs didelis šokas, tačiau kai su tuo susigyveni, į daugelį dalykų pradedi žiūrėti kitaip. Atsirado dar didesnis atsakomybės jausmas ir prieš priimdamas tam tikrus sprendimus tikrai pagalvoju, ko nedaryčiau, jeigu būčiau vienas. Keičiasi daug kas, bet tik į gerą pusę“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų